UREĐAJ KOJEG SVI ŽELE Vlasnicima brodova senzor na mobitel dojavljuje ima li vode u kaljuži 

Foto: SENSE4BOAT

Vlasnicima brodova itekako je poznata konstantna budnost kad je u pitanju njihovo plovilo. Praćenje prognoze, pregledavanje trupa, konopa, ako padne previše kiše, ako brod negdje pušta… Uz redovito održavanje broda, prava noćna mora je i trčanje do broda svaki put kad udari malo jače nevrijeme. S novim alatom kojeg predstavlja tvrka SENSE4BOAT, ubuduće ćete svakako mirnije spavati.

Foto: SENSE4BOAT

Predstavljamo senzor, koji se postavlja u kaljužu broda (ili santine po domaći) a detektira pojavu vode u brodu. Funkcionira tako da se nakon fizičkog postavljanja na svoje fiksno mjesto, namjeste parametri, preko kojih se oglašava upozorenje vlasniku o rastu količine vode u brodu.

U slučaju detekcije vode, alarm se dojavljuje radio vezom (IoT mreža Sigfox) a vlasnik se obavješava govornim pozivom, SMS-om, emailom i Push notifikacijom. Naravno, uvijek postoji mogućnost da vlasnik u tom trenutku nije blizu svog plovila, pa i za to postoji rješenje. Naime, ukoliko vlasnik želi, kod alarma može obavjestiti i dodatne telefonske brojeve (npr. prijatelje) ili čak marinu/luku u kojoj se nalazi.

Ova mala spravica može spasiti vaše vrijedno plovilo, pa za svakoga tko ima brod od primjerice 6 metara duljine, pa dalje, trebala bi biti nešto što će u budućnosti sasvjestan vlasnik broda i imati.

Ono što je još dobro, da je sigfox mrežom pokrivana većina obale (a gdje nije uskoro će doći bazna stanica), pa je osiguran konstantan i siguran signal za dojavu.

Sustav je testiran i pouzdano radi s gotovo tisuću aktivih senzora po cijeloj Europi, a njegova  instalacija je iznimno jednostavna i (ono što je važno naglasiti) bez spajanja na elektroinstalaciju plovila! Senzor je napajan internom baterijom s najmanje 7 godina autonomije, a u stanju je detektirati i niske temperature te ukazati na mogućnost smrzavanja.

Senzor je proizvod hrvatske pameti i rezultat rada SENSE4BOAT tima, na čelu s Krešimirom Žicom, dipl. ing.

Za nadzor svih senzora na raspolaganju je besplatna mobilna aplikacija u kojoj u realnom vremenu pratite stanje na svom brodu, ma gdje se nalazili. Pored ovog senzora tvrtka ima i nadzor baterija te senzor dima.

Koliko je ovaj uređaj kvalitetan, govori podatak o tome da su ga i osiguravajuće kuće prepoznale kao sigurniju opciju za spriječavanje štete na brodu, pa vlasnicima brodova osiguravaju do čak 30 posto popusta na kasko premije, ukoliko posjeduju navedeni senzor. O ovome možete pročitati više OVDJE.

Osim njegove praktičnosti, ovaj uređaj je i cjenovno prihvatljiv, pa je u odnosu na ono što donosi vlasnicima brodova, njegova cijena od 975 kn (uključujući prvu godinu pretplate) prava sitnica. Osim toga, svim kupcima senzora s portala MorskiHR osigurano je 10% popusta sljedeća 3 mjeseca korištenjem kupon koda MPS10.

Senzor se može kupiti OVDJE.

Foto: SENSE4BOAT
Sponzorirani sadržaj