VRBOSKA Smotra otočnih klapa na 2. mostu

Foto: TZ Jelsa

VRBOSKA –Susret klapa otoka Hvara i to osmi po redu, održat će se u utorak, 04.kolovoza u 21h u Vrboskoj na 2. mostu gdje su se prije održavali humanitarni ponoćni koncerti klape Kaštilac iz Vrboske , a upravo iz tih koncerata razvio se ovaj susret.

Smotra klapa otoka Hvara događaj je koji okupi sve otočne klape, a na repertoaru izvođača se nalaze kako stare tradicionalne klapske pjesme tako i neke moderne skladbe te se sve izvodi a capella, a svaka klapa izvodi po 2 pjesme. Dobrodošli su svi željni kvalitetne dalmatinske klapske pjesme u savršenom klapskom ambijentu.
Osim domaćina , muške klape Kaštilac , na smotri će nastupiti : ženske klape Frecija iz Jelse i Bodulke iz Hvara, muške klape Priženca iz Svirača, Pharia iz Velog Grablja, Galešnik iz Hvara, Faroski kantaduri iz Starog grada te mješovita klapa SV. Duha iz Vrbanja.

Gledalište će za ulazak biti otvoreno u 20:30 pa organizatori mole posjetitelje da dođu na vrijeme kako bi se izbjegle gužve i ispoštovale propisane epidemiološke mjere.

I.B.