TREĆI DAN POTRAGE Nestalog stranca na Biokovu traže dronovi, psi, helikopteri i 60 tragača!

Foto: HGSS

MAKARSKA – Nastavlja se potraga za nestalim strancem na Biokovu. Nestali se uputio u četvrtak, 30.srpnja, iz Gornjih Brela preko Bukovca na Sv. Iliju. S Bukovca je tog dana supruzi poslao sliku i od tada se više nije javio.

Potraga je pokrenuta navečer istog dana. Tražilo ga je gotovo 60 tragača iz nekoliko Stanica HGSS-a uz helikopter HRZ-a, ali bez rezultata.

https://www.facebook.com/HrvatskaGSS/photos/pcb.2925644014212511/2925630130880566/?type=3&theater

Teren za potragu je izuzetno zahtjevan jer je Sv. Ilija najnedostupniji vrh u Hrvatskoj. Na sve strane su strmi gorski grebeni i više stotina metara strme stijene.

Jutros se potraga nastavila bespilotnim letjelicama, potražnim psima i helikopterom, javljaju iz HGSS-a.

Treći dan u potrazi sudjeluju i snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

U prethodna dva dana posada je prevozila pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja na Biokovo te su pretraživali vrhove i zapadni dio Biokova iz zraka.

Danas  je letačka posada prevezla timove Hrvatske gorske službe spašavanja za pretraživanje iz dronova, kao i dio zemaljskih snaga.

Zamjenik zapovjednika 395. eskadrile transportnih helikoptera i kapetan letačke posade koja je i danas uključena u potragu bojnik Stjepan Jović kazao je kako su u dva navrata prevezli timove Hrvatske gorske službe spašavanja do najbliže lokacije na Biokovu koja je određena za detaljno pretraživanje.

– Danas se pretražuje šire područje vrha Topol i prostor Mandlave ploče. Čekamo razvoj događaja i naš slijedeći angažman uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena – iznio je bojnik Jović.

I.B.

https://www.facebook.com/HrvatskaGSS/photos/pcb.2925644014212511/2925609874215925/?type=3&theater

PROČITAJTE JOŠ:

Letačka posada HRZ-a drugi dan u potrazi za nestalom osobom na Biokovu