Flying Fox u Kanalu svetog Ante – Je li najbogatiji čovjek svijeta stigao u Šibenik?

Foto: Dragan Zrnčević

ŠIBENIK – U kanal ispred Krešimirovog grada usidrila se megajahta Flying fox, vrijedna 400 milijuna dolara. Ova luksuzna ljepotica povezuje se s Jeffom Bezosom vlasnikom Amazona, najbogatijim čovjekom na svijetu. 

Superjahta Flying Fox duga je 136 metara i opremljena je kao ploveći hotel. Ima 6 paluba, prima 25 gostiju u 11 soba, od kojih je jedna posebno luksuzna, ona ‘master’. Gosti, za kojih se brine 54 člana posade, imaju spa na 400 kvadrata na dva kata u kojemu mogu uživati u jacuzziju, bazenu, teretani. Imaju jet ski, 2 heliodroma, kino, seabob, ‘beach’ klub.

Foto: Dragan Zrnčević

Jahta na krmi ima 12-metarski bazen, koji se može prozirnim zidom podijeliti po sredini pa u polovici možete uživati u slatkoj vodi, a u drugoj polovici u moru. Ili pak pola bazena može biti topla voda, pola hladna, sve po želji milijunaša.

Flying Fox je porinuta 2019. godine u Lürsen Yacht brodogradilištu, a iako se ne zna točno tko je vlasnik, talijanski mediji nagađaju kako je riječ o Jeff Bezosu, vlasniku Amazona. Nakon rekordnog rasta cijena Amazonovih dionica, Bezosovo bogatstvo u travnju ove godine naraslo je na ukupno 138 milijardi dolara, po procjeni magazina Forbes.

 

Cijena izgradnje je vrtoglavih 400 milijuna dolara, a godišnje održavanje 25 do 40 milijuna. Tjedni najam ove jahte je čak 4 milijuna dolara!