SNAŽNO NEVRIJEME U ISTRI Vjetar od čak 150 km/h rušio stabla, velike štete u Umagu i Poreču

Foto: Istramet / Screenshot

UMAG – Snažno nevrijeme praćeno kišom, pljuskovima s grmljavinom te jakim vjetrom obrušilo se u ponedjeljak navečer Istru, posebno zapadnu obale istarskog poluotoka, odnosno područje Umaga i Poreča.

Na otvorenom moru razvio se snažan olujni sustav koji je glavninom zahvatio Poreč, Novigrad i Umag gdje je nevrijeme bilo najjače. Prema jugu, a naročito južnije od Rovinju promjena je bila slabije izražena.

U središtu nevremena koje je zahvatilo Umag udari vjetra vjerojatno su dostizali i 150 km/h, za što je zaslužan silovit downburst, odnosno olujan vjetar koji puše iz centra grmljavinskog sustava. Vjetar je rušio stabla, nosio kontejnere, a u Poreču je stablo palo na autobusnu stanicu, javlja Istramet.

U Poreču je pak stablo palo točno na čekaonicu na autobusnoj stanici i smrskalo ju, no na sreću nitko nije stradao. Iako su obilne oborine diljem Istre preplavile prometnice, u policiji kažu  da većih problema u prometu nije bilo.

Temperature zraka s prolaskom oluje naglo su se snizile za 10-ak stupnjeva Celzija, a obilna kiša zabilježena je diljem istarskog poluotoka.

U Umagu ima znatne materijalne štete. Pogledajte ove nevjerojatne snimke, koje pokazuju svu dramu nevremena koje se sručilo večeras na zapadnu obalu Istre.