Najpoznatiji ‘hrvatski’ Kinez stigao opet u Hrvatsku: “Vratio sam se zbog Oluje”

Foto: Screenshot / Facebook

ŠIBENIK – Nakon što je dvaput deportiran iz Hrvatske i kažnjavan za vrijeme boravka i to zbog pjevanja ustaških pjesama, izvikivanja zabranjenih pozdrava i mahanja HOS-ovom zastavom s dodanim slovom “U”, Kinez Sze Yat Lung, ponovno se iz rodnog Hong Konga vratio u Hrvatsku. 

U Hrvatskoj je već tri tjedna, a 43-godišnji bivši profesor je prije nekoliko dana stigao i u Šibenik i to, kako kaže,  zbog proslave Vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’.

Sze Yat Lung je otvorio i svoju stranicu na Facebooku “Povezan s Hrvatskom“, koju prati više od 5300 fanova, a uz fotografiju sa spomenom Draženu Petroviću, usporedio je Draženovo negiranje Jugoslavenstva, sa svojim negiranje pripadnosti kineskom narodu: “Dražen Petrović: ‘Ja sam Hrvat, nisam Jugoslaven! Da, ja sam iz Hong Konha, nisam Kinez!”, piše neobičan gost držeći nedozvoljenu zastavu sa šahovnicom koja počinje bijelim boljem.

“Hvala puno, Hrvatska me u životu puno naučila, hvala puno, svim hrabrim vojnicima koji su mi donijeli ovu prekrasnu zemlju i još dva dana do sjećanja na Oluju”, napisao je Sze Yat Lung.

https://www.facebook.com/hrvatskapovezan/photos/a.254167282013959/726571121440237/?type=3&theater

Čini se da mu ovdašnji mentalitet toliko paše, da se snašao doslovno kao riba u moru, pa se tako dan ranije okupao i na šibenskoj plaži Banj, te s kapicom hrvatske vaterpolske reprezentacije na tečnom hrvatskom otpjevao pjesmu od Mladena Grdovića “Dalmatinac sam”.

D.G.