ULOV NINSKOG RIBARA Lopova koji mu je provalio u brod uhvatio na djelu, zadržao i predao policiji

Foto: Boris Kačan / Marin Sipina, Facebook

NIN/ZADAR – Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom kojeg se sumnjiči za kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta. I to ne bi bilo ništa novo da lopova nije uhvatio sam ribar i to na djelu, te ga i zadržao do dolaska policije. 

Naime, sumnjiči ga se da je u nedjelju, 02. kolovoza  u Ninu provalio u brod u vlasništvu 63-godišnjaka odakle je otuđio vanbrodski motor i razni ribarski pribor, u vrijednosti oko 20.000,00 kuna, te da je jučer, 03. kolovoza u Ninu provalio u brod u vlasništvu 43-godišnjaka odakle je otuđio dalekozor i razni ribolovni pribor.

Također ga se sumnjiči da je sa subote na nedjelju u Ulici Petra Zoranića u Ninu otuđio bicikl u vlasništvu 42-godišnjaka, u vrijednosti oko dvije tisuće kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 41-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teška krađa i Krađa.

Ninski ribar lopovu nije ostao dužan

Dodajmo ovome kako su navedenog lopova zapravo uhvatili sami ribari.

– Razbio mi je prozore i nadgrađe broda i točno je da smo ga uhvatili na djelu – potvrdio nam je 43-godišnji Marin Sipina iz Nina kojem je razbojnik ukrao dalekozor i ribarski pribor. Nije mu ostao dužan.

– Sinoć mi je provaljeno u brod na mulu i ukradena je oprema. S obzirom da je počinitelj viđen pri izlasku iz broda, našom brzom interevencijom isti je i uhvaćen, te pripraćen policiji – napisao je Sipina na Facebooku, koji je objavio i identitet lopova kao poruku svakome kome je ovih dana nešto nestalo s broda.

D.G.