VIR Vatrometom proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Foto: Kažimir Škrbić

VIR – Mnoštvo Virana, gostiju otoka i turista okupilo se sinoć na virskoj rivi u očekivanju vatrometa povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a vatromet je kao i uvijek na Viru – sve ostavio bez daha. Zvučni i vizualni spektakl na nebu iznad rive i Virskog mora posebno je bio impresivan na samom završetku, kada se nešto iza 22 sata od svjetla ispaljenih raketa zabijelilo cijelo nebo. 

Ranije istog dana predstavnici Općine Vir i općinskog komunalnog sustava položili su vijenac i zapalili svijeću u sjećanje na sve poginule u Domovinskom ratu i pale branitelje. Na središnjem grobljanskom križu mjesnog virskog groblja, vijenac su položili predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović u ime Općinskog vijeća, zamjenik načelnika Općine Vir u ime općinske uprave te direktor komunalnog poduzeća Vir održavanje Marino Radović u ime općinskih tvrtki.

Foto: Kažimir Škrbić

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježio se u cijeloj Republici Hrvatskoj kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Prije točno 25 godina, 5. kolovoza 1995. godine, Hrvatska vojska oslobodila je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja okupirani grad Knin i teritorij Republike Hrvatske, čime je konačno izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu. Delegacija Općine Vir i komunalnih tvrtki tim je povodom odala počast i Viraninu Borisu Krnčeviću koji je kao hrvatski branitelj svoj život utkao u slobodu hrvatskog naroda. 

I.B.

Foto: Kažimir Škrbić