Hrvatske plaže Nugal i Zlatni rat uvrštene među najljepše europske plaže 

Bol, Zlatni rat - Foto: Ivo Biočina / HTZ

Prestižni američki magazin posvećen putovanjima Condé Nast Traveler uvrstio je hrvatske plaže Nugal u Makarskoj i Zlatni rat u Bolu među top 25 najljepših europskih plaža, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u.

– Najnovija objava jednog od najutjecajnijih i najčitanijih američkih magazina za putovanja potvrđuje kako Hrvatska zadržava vidljivost i pozitivan imidž na američkom tržištu. Unatoč trenutnoj situaciji, zbog koje u ovoj godini ne očekujemo velik broj američkih gostiju, važno je kontinuirano održavanje interesa i percepcije naše zemlje kao sigurne i atraktivne turističke destinacije – istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Plaža Nugal, između Makarske i Tučepa – Foto: Aleksandar Gospić / HTZ

U svojoj objavi Condé Nast Traveler ističe sve blagodati plaže Nugal, poput spektakularnog pogleda i kristalno čistog mora, zbog čega se 40-minutna šetnja do plaže apsolutno isplati. Navedene su i prednosti plaže Zlatni rat koja je, uz svoj upečatljiv i neobičan oblik, idealna za ljubitelje vodenih sportova poput jedrenja ili uspravnog veslanja na dasci. Uz dvije hrvatske, na popisu 25 najljepših plaža našle su se i brojne grčke, francuske, španjolske i talijanske plaže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIJ HRVATSKU Plaže koje ne možete ni zamisliti 1. dio

OTKRIJ HRVATSKU Plaže koje ne možete ni zamisliti 2. dio