1 min. čitanja

DRAMA U FINIŠU MARATONA LAĐA Ekipa Zagreba ušla prva u cilj, a onda suci promijenili odluku

DRAMA U FINIŠU MARATONA LAĐA Ekipa Zagreba ušla prva u cilj, a onda suci promijenili odluku
Foto: Velimir Bešić / Morski HR

METKOVIĆ/PLOČE – Prava drama odvijala se u samom finišu Maratona lađa na 22 km dugoj ruti od Metkovića do Ploča. Iako je posada Zagreba na Maratonu lađa prva prošla kroz cilj, naknadnom odlukom sudaca, prvo su mjesto prvi put u 23 godine postojanja Maratona lađa, podijelili lađari Zagreba i Udruga lađara Stablina.

Suci su ovakav potez obrazložili nepravilnošću koja je nastala kroz prolazak kroz uski prolaz u Crnoj Rici na Čeveljuši gdje je, prema mišljenju sudaca, Stablina trebala proći prva. No to se nije dogodilo, a imalo je odlučujući utjecaj na konačan poredak.

Prvo mjesto tako ove godine dijele ekipe Zagreba i Stabline kojima je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio prijelazni štit kneza Domagoja, a treća je ekipa Sveti Ilija iz Metkovića.

Favoriti su bili i ekipa Argo iz Bjelovara, koja je imala nezgodu na startu kad im se brod napunio vodom, zbog čega su kasnili, no dobili su nagradu za fair play.

Ovogodišnja manifestacija je specifična po još nečemu; prvi put se zbog epidemioloških mjera održala bez publike i prvi put se mogla pratiti uživo preko TV prijenosa na Hrvatskoj televiziji.

Iako mnogi hvale činjenicu da je državna dalekovidnica uložila veliki napor oko praćenja ove hvale vrijedne manifestacije, brojni su prigovori na nejasno praćenje same utrke, gdje se osim prve 2-3 momčadi obično nije znalo gdje je tko, nisu bila ni potpuno jasna pravila, kao ni doista neobična odluka sudaca o podjeli prvog mjesta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Počinje 23. Maraton lađa – Prvi put bez publike i u izravnom TV prijenosu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.