DRAMA U FINIŠU MARATONA LAĐA Ekipa Zagreba ušla prva u cilj, a onda suci promijenili odluku

Foto: Velimir Bešić / Morski HR

METKOVIĆ/PLOČE – Prava drama odvijala se u samom finišu Maratona lađa na 22 km dugoj ruti od Metkovića do Ploča. Iako je posada Zagreba na Maratonu lađa prva prošla kroz cilj, naknadnom odlukom sudaca, prvo su mjesto prvi put u 23 godine postojanja Maratona lađa, podijelili lađari Zagreba i Udruga lađara Stablina.

Suci su ovakav potez obrazložili nepravilnošću koja je nastala kroz prolazak kroz uski prolaz u Crnoj Rici na Čeveljuši gdje je, prema mišljenju sudaca, Stablina trebala proći prva. No to se nije dogodilo, a imalo je odlučujući utjecaj na konačan poredak.

Prvo mjesto tako ove godine dijele ekipe Zagreba i Stabline kojima je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio prijelazni štit kneza Domagoja, a treća je ekipa Sveti Ilija iz Metkovića.

Favoriti su bili i ekipa Argo iz Bjelovara, koja je imala nezgodu na startu kad im se brod napunio vodom, zbog čega su kasnili, no dobili su nagradu za fair play.

Maraton lađa

Maraton lađa: 35 posada u borbi za Štit kneza Domagoja > https://bit.ly/30EZluz

Posted by HRT Sport on Saturday, August 8, 2020

Ovogodišnja manifestacija je specifična po još nečemu; prvi put se zbog epidemioloških mjera održala bez publike i prvi put se mogla pratiti uživo preko TV prijenosa na Hrvatskoj televiziji.

Iako mnogi hvale činjenicu da je državna dalekovidnica uložila veliki napor oko praćenja ove hvale vrijedne manifestacije, brojni su prigovori na nejasno praćenje same utrke, gdje se osim prve 2-3 momčadi obično nije znalo gdje je tko, nisu bila ni potpuno jasna pravila, kao ni doista neobična odluka sudaca o podjeli prvog mjesta.

D.G.

PLOČE,MARATON LAĐA

Posted by Sanja Sestrić on Saturday, August 8, 2020

PROČITAJTE JOŠ:

Počinje 23. Maraton lađa – Prvi put bez publike i u izravnom TV prijenosu

Vaš komentar