1 min. čitanja

Ministrica turizma na Viru: “Mlada ekipa koja vodi Vir najzaslužnija za njegov uspjeh”

Ministrica turizma na Viru: “Mlada ekipa koja vodi Vir najzaslužnija za njegov uspjeh”
Foto: Kažimir Škrbić

VIR – Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac nije prva resorna ministrica koja je posjetila otok Vir – učinili su to ranije njezini prethodnici Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Gari Cappelli – ali je prva koja je na otok došla u srcu ljetne sezone kada je Vir udarna turistička vijest.

S najviše ostvarenih noćenja u srpnju, potom s najviše noćenja od početka godine do kraja srpnja, kao i najviše noćenja u prvih sedam dana kolovoza, a ujedno i prva destinacija u Hrvatskoj koja je ostvarila milijun noćenja, otok Vir pokazao je svoj puni turistički potencijal i kvalitetu unatoč sveopćoj krizi uzrokovanoj koronavirusom.

– Prvi put sam na Viru i ugodno sam iznenađena. Svi govore kako je Vir vrhunska turistička destinacija, pa mi je bilo lijepo vidjeti kako otok izgleda i kako se svi, koliko mogu primijetiti,  pridržavaju epidemioloških mjera. To je u ovom trenutku najvažnije zbog sigurnosti svih naših građana i turista – kaže ministrica Brnjac. Više je razloga zbog kojih je Vir u ovom trenutku najbolja i najpoželjnija hrvatska turistička destinacija. Najsažetije bi se ti razlozi mogli svesti na petnaestogodišnji kontinuitet rada na brendiranju destinacije i usporedno marketinško predstavljanje otoka širom Europe, ali i na dosljedno desetogodišnje provođenje master plana turističkog razvoja. Činjenica je također da mnogi strani državljani koji ljetuju na Viru u ovom trenutku, na otoku posjeduju svoje kuće ili dolaze kod svoje rodbine i prijatelja koji su u vlasništvu nekretnina na Viru – rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

– Pokazalo se kako gosti na Viru imaju osjećaj sigurnosti i kako su prepoznali otok kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a to je u ovom trenutku možda i najvažnije. Zbog toga treba naglašavati i promovirati taj aspekt sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera, jer je on iznimno važan za sve koje dolaze u Hrvatsku – naglašava ministrica koja je na samom početku svojega mandata prepoznala otok rekorder i osjetila virsku priču.

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.