1 min. čitanja

RIJEŠEN VELIKI PROBLEM PELJEŠKOG MOSTA Iz Kine stiglo više od 100 zavarivača za spajanje konstrukcije

RIJEŠEN VELIKI PROBLEM PELJEŠKOG MOSTA Iz Kine stiglo više od 100 zavarivača za spajanje konstrukcije
Foto: DNŽ

KOMARNA/DUBROVNIK – Skupina od 150 kineskih radnika koji će otići na Pelješki most večeras je stigla u Zračnu luku Dubrovnik, piše Dubrovački vjesnik. Među njima je i stotinu zavarivača, zaposlenika kineske tvrtke “China road and construction” kojima je zadatak spojiti dijelove čelične konstrukcije mosta.

Kako se doznaje, radnici su prošli u autobuse kroz VIP ulaz Zračne luke odvojeno od ostalih putnika, a dalje će biti prebačeni u grupama od maksimalno 40 ljudi.

Kinezi su u petak ujutro poletjeli iz domovine posebnim zrakoplovom aviokompanije Hainan Airlines prema Dubrovniku. Nakon dolaska, kineski radnici zaputili su se u hotel Tirenu gdje će provesti 14 dana u samoizolaciji, a tek potom će biti upućeni na gradilište i započeti s radom.

Zbog pandemije koronavirusa kineski zavarivači nekoliko mjeseci nisu mogli stići na Pelješac zbog čega je došlo do zastoja u tom dijelu radova na mostu. Na gradilištu pelješkog mosta je 29 elemenata čelične rasponske konstrukcije mosta koje će ovi zavarivači spajati. Iz Kine još treba stići 135 elemenata, piše Dubrovački vjesnik.

Izvođač radova China Bridge and Road Corporation (CRBC)  i Hrvatske ceste tako su napokon našli način da na svoje gradilište u Hrvatsku iz Kine dovezu radnike neophodne za montažu čelične rasponske konstrukcije mosta, a koji nisu mogli doći zbog aktualne pandemije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.