3 min. čitanja

UDARNI VIKEND Gužve na cestama i trajektima

UDARNI VIKEND Gužve na cestama i trajektima
Foto: Čitatelj

U tijeku je udarni turistički vikend. Kilometarske kolone pred naplatom Lučko ipak su jutros izostale, no zato se dobrano zagužvalo u splitskoj luci, a još se veća gužva stvorila na Braču. Automobili čekaju u dugoj koloni na ukrcaj na trajekt prema Braču, ali i u Supetru na Braču za trajekt prema Splitu gdje je stvorena kilometarska kolona. Zbog velikih gužvi uvedene su i izvanredne linije.

– Pojačan je promet još od jučer. Što se ovoga vikenda tiče, očekujemo 70 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. Jučer smo imali dvije izvanredne linije prema Supetru, što se tiče današnjeg dana imali smo jednu u 11:30 i imat ćemo još jednu u 13:30. Za sada dvije izvanredne linije. Na jedno 70 posto prometa smo u odnosu na isto razdoblje prošle godine”, rekla je za Dalmaciju danas Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Gužve na cestama prema moru i obrnuto

Pojačan je promet na važnijim cestama: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te na graničnim prijelazima, izvještava Hrvatski autoklub.

Uz povremene zastoje vozi se na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • povećana je gustoća prometa u oba smjera
  • pojačan je priljev vozila prema naplatama Demerje i Lučko na izlazu s A1 prema Zagrebu, te ulazak na autocestu na NP Lučko u smjeru Karlovca
  • kolona na NP Lučko, na izlazu s autoceste prema Zagrebu je oko 1 km

A3 Bregana-Lipovac:

  • do 10. kolovoza 2020. zatvoren je izlazni krak čvora Babina Greda (iz smjera Bregane, u smjeru NP Babina Greda) i ulazni krak istog čvora (iz smjera NP Babina Greda u smjeru Lipovca). Obilazak je preko čvorova Velika Kopanica i Županja.

A6 Rijeka-Zagreb

  • povećana gustoća prometa između čvora BOSILJEVO II i čvora KIKOVICA u smjeru Rijeke

A7 GP Rupa-čvor Diračje te Draga-Sveti Kuzam-Križišće-Šmrika

  • kolona vozila na čvoru MATULJI u smjeru Istre / Opatije je oko 500 m.
  • na izlazu GP Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila je oko 1 km

Istarski ipsilon:

  • zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je dugačka 2 km i dijelom se proteže i na Istarski ipsilon
  • u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke;
  • u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru Rijeke;
  • do 01.09.2020. između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00m.
  • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Državna cesta DC1:

  • do 30.9.2020.god. zbog radova na brzoj cesti Solin-Klis u smjeru Klisa prije tunela Klis Grlo vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zatvoren je trak za spora vozila).

Jadranska magistrala (DC8):

  • zbog radova zatvorena je između mjesta Baćina i čvora Čeveljuša. Obilazak je DC8-Baćina-Kula-Karamatići-Rogotin-DC8.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila). Jak vjetar usporava promet na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h) te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.