FOTO Umaška hortikultura ostavlja bez daha

Foto: Grad Umag

UMAG – Grad Umag već godinama svoje snage usmjerava u stvaranje što više zelenijih lokacija, stavljajući poseban naglasak na hortikulturno uređenje, ne bi li naš grad postao još ljepše mjesto za sugrađane, ali i posjetitelje koji biraju Umag kao svoju turističku destinaciju. Kontinuiranom sadnjom zelenila ulaže se u „pluća“ grada kako bi ona sve bolje disala.

Tako se i zadnja faza uređenja parka Humagum, koji se u konačnici prostire od ACI marine rivom do Gradske uprave, privodi kraju. Na betonskom dijelu šetališta stvorena je nova hortikulturna zona površine 2.400 m2 čime se dodatno proširuje zeleni pojas Umaga.

– Cijeli park Humagum, kao i dugovječni „lungomare“, ostaje pješačka zona, bez pristupa automobilima i ostalim motornim vozilima, izuzev vozilima 6. maja d.o.o. radi prikupljanja otpada. Naime, u okviru ovog dijela projekta ugrađena su četiri podzemna kontejnera svaki kapaciteta 3 m3, a u cilju stvaranje sve čišćeg i ljepšeg grada.

Ovaj hortikulturni dio projekta, koji je u svojem finalnom stadiju, navodi na zaključak kako će se ovaj dio parka savršeno stopiti u zeleni pojas cijele šetnice – poručuju iz Grada Umaga.

– Ukoliko pogledamo cjelokupnu sliku našeg centra grada, sa sigurnošću i ponosom možemo reći kako Umag postaje sve privlačniji i ljepši grad. Sredinom protekle godine, prisjetimo se, u samom srcu grada su zaražene palme zamijenjene lagostremijama koje u svojem punom cvatu, uz vodenice, pretvaraju Trgovačku ulicu u prekrasnu aleju cvijeća.

Nova su stabla u proteklih nekoliko godina posađena i u Ulici 154. brigade HV, u dvorištu centralnog vrtića, Osnovne škole Marije i Line, na samom groblju, u zoni Moele, na području Svetog Pelegrina, kraj Hitnog medicinskog prijema, na šetnici Vladimira Gortana, na plaži Villa Rita, u parku za kućne ljubimce u Komuneli, u parku ispred zgrade u Zemljoradničkoj ulici, kao i na mnogim drugim lokacijama Umaga. A, ove se jeseni planira dodatna sadnja velikog drvoreda koji će biti posvećen našim zlatnim darivateljima krvi – poručuju iz Grada Umaga koji kontinuirano ulaže u hortikulturno uređenje, kao i komunalnu infrastrukturu.