1 min. čitanja

Gradonačelnik Dubrovnika zatražio izmjenu uredbe za uplovljavanje većih kruzera

Gradonačelnik Dubrovnika zatražio izmjenu uredbe za uplovljavanje većih kruzera
Foto: Dubrovnik Port / Ilustracija

DUBROVNIK – Nakon što je MSC, jedna od najvećih svjetskih kompanija za kružna putovanja i tržišni lider na području Europe, najavila početak putovanja svojih brodova, predstavnici kompanije na upit Grada Dubrovnika iskazali su zainteresiranost za uključenje Dubrovnika u itinerer putovanja njihovih brodova.

Međutim, ograničavajući faktor uplovljavanju većih brodova na kružnim putovanjima u Dubrovnik jest uredba prema kojoj u ovom trenutku u hrvatske luke ne mogu uplovljavati brodovi s više od 200 putnika.  Stoga je gradonačelnik Mato Franković kontaktirao potpredsjednika Vlade, ujedno i čelnika Stožera civilne zaštite RH, Davora Božinovića te ministra Olega Butkovića. Sukladno uputstvima od strane potpredsjednika Vlade Božinovića, Gradonačelnik je Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputio dopis s detaljno objašnjenim procedurama koje je uvela tvrtka MSC,  kao i procedurama čija se implementacija očekuje od Lučke uprave Dubrovnik i Grada Dubrovnika.

– U narednim danima očekujemo službeno očitovanje Zavoda prema Stožeru civilne zaštite i uvjereni smo da će se uz odobrene procedure dopustiti uplovljavanje brodova na kružnim putovanjima i u hrvatske luke – rekao je gradonačelnik Franković.

Propisane procedure predstavljaju izazov, kako za kompanije tako i za Lučke uprave i gradove u koje cruise kompanije uplovljavaju, međutim iste osiguravaju najveći nivo zdravstvene zaštite, a  mogućnost širenja zaraze COVID-19 virusom svodi se na minimum.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.