1 min. čitanja

RASPISAN NATJEČAJ Gotovo 16 milijuna eura potpore za riblja uzgajališta

RASPISAN NATJEČAJ Gotovo 16 milijuna eura potpore za riblja uzgajališta
Foto: Boris Kačan

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere II.2./II.3./II.4. „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, koji je otvoren je za prijave do 1. studenoga 2020.

Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Predmet potpore su ulaganja u marikulturu i slatkovodnu akvakulturu s ciljem poticanja okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne i na znanju utemeljene akvakulture, kao jednog od prioriteta Europske unije i Republike Hrvatske.

Potporu kao korisnici mogu ostvariti nositelji dozvole za akvakulturu, za ulaganja u povećanje u proizvodnji i osuvremenjivanje postojećih uzgojnih kapaciteta, a prihvatljiva mogu biti i ulaganja koja se provode u svrhu uspostave novih uzgajališta.

Među ostalim, ulaganja koja se mogu sufinancirati u okviru ovoga natječaja obuhvaćaju produktivna ulaganja u akvakulturu, diversifikaciju proizvodnje u akvakulturi unaprjeđenje, kvalitete i dodane vrijednosti proizvoda akvakulture, poboljšanje radnih i sigurnosnih uvjeta radnika u akvakulturi te poboljšanje i osuvremenjivanje povezano sa zdravljem i dobrobiti životinja, smanjenje negativnog utjecaja ili poticanje pozitivnih učinaka na okoliš i povećanje učinkovitosti resursa, uključujući ulaganja koja dovode do znatnog smanjenja učinka na potrošnju i kvalitetu vode, povećavaju energetsku učinkovitost te potiču diversifikaciju prihoda poduzeća u području akvakulture putem razvoja komplementarnih aktivnosti.

Ovaj je natječaj četvrti po redu koji se provodi kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020. Do danas je Ministarstvo poljoprivrede kroz ovu mjeru dodijelilo 255 milijuna kuna, a isplatilo 146 milijuna kuna potpore, što su značajna sredstva za razvoj i jačanje proizvodnje, održivosti i konkurentnosti hrvatskog sektora akvakulture.

Više informacija o detaljima natječaja možete pronaći OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.