Gradonačelnik Paga: “Zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije party destinacija, uz informacije o koronavirusu?” 

Foto: Boris Kačan

PAG – Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i tv prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga, čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma.

Foto: Jure Orlić

Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima, pita se u otvorenom pismu medijima paški gradonačelnik, Ante Fabijanić.

– U proteklih nekoliko dana od kada su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73% turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu s čime smo iznimno zadovoljni. 

Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyi i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje te ovim putem molim novinare da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Po pitanju informacija o partyima i noćnim klubovima zasigurno ih mogu dobiti od predstavnika Kolana i  Novalje. 

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore – zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Podsjetimo, Morski HR ni ovaj put, kao ni mnogo puta do sad, niti jednom jedinom objavom nije želio sudjelovati u prenošenju senzacionalističkih i neprovjerenih informacija.

D.G.