1 min. čitanja

Počela akcija kontrole na moru “Sigurna plovidba 2020”

Počela akcija kontrole na moru “Sigurna plovidba 2020”
Foto: Damir Jerkov / Ilustracija

Nakon što je zbog nepovoljnih vremenskih prilika, akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na Jadranu ‘SIGURNA PLOVIDBA 2020’, morala biti odgođena, akcija starta ponedjeljak, 10. kolovoza, s početkom u 10.00 sati, na području svih lučkih kapetanija, a završetak akcije predviđen je isti dan, u 19.00 sati.

Prema dosadašnjoj praksi koriste se sva raspoloživa plovila i djelatnici svih lučkih kapetanija u koordinaciji sa njihovim lučkim ispostavama te Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), čiji djelatnici pružaju podršku sudionicima akcije, dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, a naročito u slučajevima glisiranja preblizu obale.

Ova akcija ima za cilj provjeru spremnosti i učinkovitosti svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe svih sudionika na moru, te preventivnu zaštitu svih sudionika od pomorskih nesreća, za vrijeme turističke sezone kada plovi veliki broj domaćih i stranih plovila.

Poseban naglasak posvetit će se kontroli nepropisne brzine plovidbe, glisiranja u nedozvoljenom morskom području, nadzoru korisnicima koncesijskih odobrenja za iznajmljivanje plovila na pomorskom dobru, kao i nesavjesnim plivačima i roniocima, te prekrcanosti putnika na putničkim brodovima za jednodnevne izlete.

Akciju u Zadru prati državni tajnik Josip Bilaver i u Rijeci pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.