U sudaru jet skija i glisera kod otoka Kornat teže ozlijeđena jedna osoba

Foto: Pixabay / Ilustracija

KORNAT –  Sudar dva plovila dogodio se u jutarnjim satima na otoku Kornat, odakle je organiziran hitan medicinski transport ozlijeđenog voditelja jet-skia.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su u nedjelju, 9. kolovoza u 08.44h, posredstvom Županijskoga dojavnog centra ŽC112 Zadar, poziv pogibelji od očevidca pomorske nesreće sa jednom teže ozlijeđenom osobom, koja se dogodila netom prije dojave u uvali Vrulja, na otoku Kornat.

Slijedom zaprimljenog poziva iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa Lučkom kapetanijom Šibenik, Operativno – kriminalističkim centrom Policijske uprave Šibensko – kninske i Postajom pomorske i aerodromske policije Šibenik.

S obzirom na težinu ozljeda unesrećenoga je dojavitelj vlastitim plovilom prevezao do obližnje uvale Opat, na otoku Kornatu, kamo je odmah angažirano policijsko plovilo sa liječničkom pratnjom, koje je isplovilo iz Tribunja te su unesrećenoga preuzeli u 09.55h i prevezli u Tribunj, odakle je ozlijeđeni preuzet od djelatnika Hitne medicinske pomoći Šibenik u daljnje medicinsko postupanje, u Općoj bolnici Šibenik.

Službenici Lučke kapetanije Šibenik nedugo nakon dojave, na poziciji su započeli očevid o uzrocima ove pomorske nesreće pregledom oštećenoga glisera i jet-skia te dostupne brodske administracije. Od voditelja glisera i očevidaca uzete su izjave. Po okončanju očevidnih radnji na poziciji nesreće, službenici LK Šibenik oštećena plovila uzeli su u tegalj do šibenske gradske luke, kamo su dotegljena danas u 18.38h.

Prema dostupnim informacijama u okviru do sada provedenog očevida poznato je da je I.H. (rođen 1980. godine) upravljajući jet-skiem iz za sada neutvrđenog razloga udario u gliser, kojim je upravljao M.J. (rođen 1987. godine), obojica državljani Republike Hrvatske. U sudaru je voditelj jet-skia zadobio tešku ozljedu noge, sa krvarenjem, koju su mu do dolaska liječnika djelomično sanirali dojavitelja i prisutni očevidci, nakon što je izvučen na obalu uvale Vrulja.