GDJE JE NESTALI POLJAK? Dvanaesti je dan potrage, šanse za preživljavanje su minimalne

Foto: HGSS

MAKARSKA – HGSS već 12 dana traži nestalog Poljaka na Biokovu, a s obzirom na minimalne šanse za preživljavanje, smanjio se intenzitet potrage.

Čak 100 pripadnika HGSS-a uz pomoć kolega iz BiH posljednjih su dana dronovima i vojnim helikopterima pretraživali strme obronke planine. No, potraga opet nije otkrila niti jedan trag.

Foto: HGSS

Komentari na društvenim mrežama

Da 11. dana potrage nema nikakvih novosti, potvrdio je za Dalmaciju danas istaknuti član HGSS-a i naš proslavljeni alpinist Stipe Božić.

Božić je komentirao i dio komentara koje se može pročitati na društvenim mrežama, a vezano uz aktualnu potragu. Neki idu toliko daleko da pitaju koliki se resursi troše na ovako opsežne potrage.

– Sve takve komentatore pitao bih kako bi reagirali da se radi o njihovom bratu, ocu, sinu ili dragoj osobi. Što bi poduzeli da se pronađe ili spasi netko tko im je drag?

Foto: HGSS

“Hrvatska je sigurnija zemlja zbog resursa spašavanja”

– A one koji kažu da je to skupo, pitao bih koliko košta ljudski život. Koliko košta osiguranje jedne utakmice kada se potuku dvije navijačke skupine? Tada lete helikopteri, angažiraju se specijalci… Koliko košta gašenje požara? Tko je tu kriv? – pita se Božić.

Na kraju je ukazao na činjenicu koliko se turisti i izletnici u Hrvatskoj osjećaju sigurnije jer postoji HGSS, piše Dalmacija danas.

– Koje benefite ima Hrvatska jer imamo takve resurse za spašavanje? To se u svijetu pročulo i tko zna koliko nam više ljudi zbog toga dolazi, a mi nismo svjesni kakvi su to turisti. Turisti više nisu od plaže i izležavanja nego su od avanture, prirode, brda, kanjona i slično – kazao je Božić.

I.B.