2 min. čitanja

Dobro se odmorio na Krku, pa bi po dolasku doma u Sloveniju, Hrvatsku stavio na crvenu listu

Dobro se odmorio na Krku, pa bi po dolasku doma u Sloveniju, Hrvatsku stavio na crvenu listu
Foto: Krk.hr / Facebook

Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske vlade koji je u četvrtak najavio da će Slovenija staviti Hrvatsku na crvenu listu, u petak je postao tema po društvenim mrežama nakon što je objavljeno da je s tom zabranom zaprijetio nakon što se vratio s ljetovanja u Hrvatskoj.

Kacin naime u Klimnu na Krku ima obiteljsku vilu, za koju su slovenski mediji svojedobno objavili da je velika oko 200 kvadrata i udaljena tek par minuta hoda od mora. Reporter.si je objavio da je Kacin samo zemljište platio 150.000 eura. No, kao vlasnici vile i zemljišta vode se njegova supruga Andreja Pisovec Kacin i sinovi Anža i Rok, pišu 24 sata.

Kacin je u Klimnu imao i apartman, koji je prodao 2017. godine, a i taj apartaman je bio na sina Anžu. Riječ je o apartmanu od 72 kvadrata, koji je prodan za 130 tisuća eura.

Kacin je također vlasnik luksuzne kuće kod Kranja, koja je u Sloveniji postala poznata jer je od pogleda znatiželjnika skrivena velikom ogradom od kovanog željeza, što je, ako je vjerojati slovenskom portalu Reporter, bio ratni plijen iz jedne od ljubljanskih kasarni. Zbog te željezne ograde tjednima nije silazio s naslovnica slovenskih portala.

Nakon objave da je ljetovao na Krku, iako je slovenski politički vrh pozvao Slovence da ljetuju na slovenskoj obali, na račun Kacina od petka ujutro je krenula lavina sprdnje, gdje su mu na Twitteru korisnici ostavili poruke da je izabrao Krk, a ne Dalmaciju, jer je na Krku puno Slovenaca.

https://twitter.com/GovorecCOVID19/status/1293197626767290370?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1293197626767290370%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.24sata.hr%2Fnews%2Fuzivao-na-odmoru-u-svojoj-vili-na-krku-a-cim-se-vratio-doma-stavio-bi-nas-na-crvenu-listu-710955

Nazivaju ga “ljubiteljem željeznih ograda”, zbog luksuznog imanja kod Kranja, te mu se izriguju da se ne događa baš često da netko završi na naslovnici stranih novina.

Kako je Kacin izjavio za slovenske medije, Hrvatska bi se zbog porasta broja zaraženih uskoro mogla naći na crvenoj listi, što bi značilo da bi povratnici s ljetovanja iz Hrvatske pri ulasku u domovinu obavezno morali provesti 14 dana u izolaciji, a dodao je kako su naše brojke daleko veće ako im se pribroje Slovenci koji su se razboljeli tek pri povratku kući s Jadrana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.