1 min. čitanja

Nestao viseći most u Puli – Popularna atrakcija čije su fotografije obišle svijet

Nestao viseći most u Puli – Popularna atrakcija čije su fotografije obišle svijet
Foto: Screenshot

PULA – Drveni viseći most nad morem ispod štinjanske utvrde Punta Christo – srušen je. Ne zna se točno ni kada ni kako – oluja ili ljudska ruka, ali nema ga više nad strmom uvalom, nedaleko od svjetionika na rtu Proština. Ostale su samo rasturene drvene grede i olinjali konopci, razbacani po stijenama na obje strane strme obale koje je povezivao. Stoji tu još i veliki tobogan nad morem, i on već sav raskliman i neupotrebljiv, javlja Glas Istre.

Još donedavno viseći most kraj Štinjana predstavljan je u domaćim medijima kao atrakcija broj jedan u Puli. I gradonačelnik Boris Miletić reklamirao ga je neki dan na svojem profilu, a na Instagramu je već godinama planetarno poznat. Naravno, najjači promotori bili su mu mladi Britanci, gosti glazbenih festivala koji su održavani u štinjanskoj utvrdi Punta Christo.

Fotogeničan, kakav je bio, usred prekrasne divlje prirode, s pogledom na pučinu i brijunsko otočje, most je samo dio ovdašnjih atrakcija, sve ručno rađenih kreacija iz prirodnih i recikliranih materijala, djelo spomenutog (pod)stanara (?) u romantičnom kamenom zdanju ugaslog svjetionika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.