1 min. čitanja

Postavlja se nova rasvjeta u Staroj Mokošici

MOKOŠICA – Zajedno s radovima na trasi vodovodne i kanalizacijske mreže, Grad Dubrovnik izvodi i zahvat rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete u Staroj Mokošici. Postavljaju se stupovi za rasvjetu visine pet i šest metara u ulicama Put od Osojnika, Put za Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulica Na moru, ukupne dužine 3080 metara.

Ovim projektom rekonstrukcije dobit će se energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta. Naime, postojeća rasvjeta u navedenim ulicama manjim je dijelom podzemna, a većim dijelom zračna s izoliranim te pojedinim dijelovima neizoliranim vodičima što uzrokuje česte ispade mreže zbog djelovanja vjetra i prevelikog provjesa nastalog uslijed atmosferskih utjecaja. Većina rasvjete je na drvenim stupovima, a svjetiljke tehnološki zastarjele.

Ujedno će se novim instalacijama osigurati kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija vozila te pješaka i biciklista. Novi rasvjetni stupovi su čelični i predviđeni za zonu jake bure.

Trasa javne rasvjete je usklađena s trasom vodovodne i kanalizacijske mreže budući se polaganje instalacije predviđa u isto vrijeme kada i izvođenje ove mreže.

Za predmetne radove sklopljena su dva ugovora i to za predio Put od Osojnika na iznos od 307.526,84 kuna i predio Staro selo na iznos od 489.997,70 kuna, bez PDV-a. Izvođač radova je TEXO MOLIOR d.o.o., a nadzor nad radovima je TERRA d.o.o.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.