1 min. čitanja

GRADONAČELNIK OPATIJE: “Hrvatsku hitno podijeliti u epidemiološke regije”

OPATIJA – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić javno je izrazio nezadovoljstvo epidemiološkom slikom u Dalmaciji, koja se direktno odnosi i na sliku turizma u cijeloj zemlji. Javno traži da se Hrvatska stoga hitno podijeli u epidemiološke regije.

Foto: Facebook

Apel gradonačelnika Opatije prenosimo u cijelosti:

– Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, odnosno izbjegavanjem Stožera civilne zaštite da Hrvatsku podijeli u regije i time spasi turističku sezonu u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku situaciju. Tu prvenstveno mislim na Primorsko-goransku i Istarsku županiju koje broje daleko najviše turista u Hrvatskoj te uz sve to imaju itekako povoljnu situaciju s korona virusom.

Moramo zadržati ove dobre turističke brojke, odnosno brinuti o egzistenciji mnogih obitelji, poduzetnika koji ovise o turizmu, ali i o proračunu naših gradova, županija i same države. Ne moram niti govoriti koliko problema imaju građani Primorsko-goranske i Istarske županije koji rade u susjednim zemljama, i dnevno ili tjedno odlaze u Italiju ili Sloveniju.

Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku, odnosno zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!

Stoga od Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske tražim da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju što bi bila jasna poruka ostalim zemljama, pogotovo onima o kojima ovisi naš turizam. Isto tako tražim da se mjere određuju po regijama, a ne linearno za sve županije.

Više nemamo vremena, odluke se moraju donijeti što prije! – poručio je opatijski gradonačelnik, Ivo Dujmić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.