PEDALOM ZA KRIJESNICE Biciklom oko hrvatskih granica za djecu oboljelu od malignih bolesti

Ivan Puškarić, član Tilček Team-a iz Jastrebarskog krenuo je na pothvat koji još nije zabilježen u Hrvatskoj. U 12 dana u potpunonosti biciklom želi obići svu granicu naše države. U tom periodu napraviti će čak 3.100 kilometara, a čeka ga preko 30.000 metara uspona. Njegova namjera je plemenita i humanitarnog karaktera.

Danas je peti dan pothvata, kad su na rasporedu Šibenik, Primošten, Rogoznica, Trogir, Solin, Split, Dugi Rat, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora, Drvenik, Gradac, Ploče, Opuzen, Slano i Trsteno.

Za koga?
Za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Kako?
Prikupljanjem sredstava za udrugu Krijesnica.

Svaki drugi dan u RH jedno dijete oboli od maligne bolesti. Liječenje traje u prosjeku godinu dana što je velika borba kako za samo dijete tako i cijelu obitelj. Da bi tu borbu lakše savladali tu je udruga Krijesnica koja im pomaže. Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Osnovana je u rujnu 2000. godine.

Udruga pruža i organizira besplatni smještaj obiteljima oboljele djece koja dolaze u Zagreb radi liječenja, a roditeljima osigurava psihosocijalnu i tehničku podršku kroz Info centar gdje im je na raspolaganju korištenje telefona, fax-a, interneta, printanja i ostalog. Uz brojne druge pogodnosti, kao i grupne podrške i edukacije, obiteljima je na raspolaganju i besplatni stručni prijevod medicinske dokumentacije.

Nekoliko je projekata kroz koje udruga pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima poput projekta „Malo svjetlo nade“ u kojemu pripremaju matične sredine oboljelog djeteta na njegov povratak nakon liječenja. Također, tu je i Rehabilitacijski kamp Krijesnica koji je namijenjen djeci koja su završila liječenje te se održava jednom godišnje, tijekom ljetnih mjeseci, a svake godine štićenici udruge sa svojim roditeljima sudjeluju na Svjetskim igrama Djeca pobjednici u Moskvi.

Početak vožnje iz Jastrebarskog: 15. kolovoza u 7.30h

Dolazak u Jastrebarsko: 26.kolovoza u 14.30h

Duljina: 3.100 kilometara

I Vi možete podržati Ivana, na način da mu na određenim dionicama puta pravite društvo. Ukoliko možete na neki drugi način pomoći, iz razloga jer postoje troškovi 12-dnevnog putovanja, slobodno nas kontaktirajte na naš e-mail info@tilcekteam.com. Zahvaljujemo unaprijed.

Ukoliko želite financijski pomoći zbog logističkih troškova (spavanje, prehrana, gorivo za vozilo pratnji), podatci za Vaše uplate su:

Tilček Team, Petra Svačića 7a, Jastrebarsko
OIB: 58411860701
E-mail: info@tilcekteam.com

IBAN RBA: HR65 2484008 113 5163 116
NAPOMENA: Ime Vaše tvrtke ili Vaše ime

I.B.