2 min. čitanja

PEDALOM ZA KRIJESNICE Biciklom oko hrvatskih granica za djecu oboljelu od malignih bolesti

PEDALOM ZA KRIJESNICE Biciklom oko hrvatskih granica za djecu oboljelu od malignih bolesti

Ivan Puškarić, član Tilček Team-a iz Jastrebarskog krenuo je na pothvat koji još nije zabilježen u Hrvatskoj. U 12 dana u potpunonosti biciklom želi obići svu granicu naše države. U tom periodu napraviti će čak 3.100 kilometara, a čeka ga preko 30.000 metara uspona. Njegova namjera je plemenita i humanitarnog karaktera.

Danas je peti dan pothvata, kad su na rasporedu Šibenik, Primošten, Rogoznica, Trogir, Solin, Split, Dugi Rat, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora, Drvenik, Gradac, Ploče, Opuzen, Slano i Trsteno.

Za koga?
Za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Kako?
Prikupljanjem sredstava za udrugu Krijesnica.

Svaki drugi dan u RH jedno dijete oboli od maligne bolesti. Liječenje traje u prosjeku godinu dana što je velika borba kako za samo dijete tako i cijelu obitelj. Da bi tu borbu lakše savladali tu je udruga Krijesnica koja im pomaže. Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Osnovana je u rujnu 2000. godine.

Udruga pruža i organizira besplatni smještaj obiteljima oboljele djece koja dolaze u Zagreb radi liječenja, a roditeljima osigurava psihosocijalnu i tehničku podršku kroz Info centar gdje im je na raspolaganju korištenje telefona, fax-a, interneta, printanja i ostalog. Uz brojne druge pogodnosti, kao i grupne podrške i edukacije, obiteljima je na raspolaganju i besplatni stručni prijevod medicinske dokumentacije.

Nekoliko je projekata kroz koje udruga pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima poput projekta „Malo svjetlo nade“ u kojemu pripremaju matične sredine oboljelog djeteta na njegov povratak nakon liječenja. Također, tu je i Rehabilitacijski kamp Krijesnica koji je namijenjen djeci koja su završila liječenje te se održava jednom godišnje, tijekom ljetnih mjeseci, a svake godine štićenici udruge sa svojim roditeljima sudjeluju na Svjetskim igrama Djeca pobjednici u Moskvi.

Početak vožnje iz Jastrebarskog: 15. kolovoza u 7.30h

Dolazak u Jastrebarsko: 26.kolovoza u 14.30h

Duljina: 3.100 kilometara

I Vi možete podržati Ivana, na način da mu na određenim dionicama puta pravite društvo. Ukoliko možete na neki drugi način pomoći, iz razloga jer postoje troškovi 12-dnevnog putovanja, slobodno nas kontaktirajte na naš e-mail info@tilcekteam.com. Zahvaljujemo unaprijed.

Ukoliko želite financijski pomoći zbog logističkih troškova (spavanje, prehrana, gorivo za vozilo pratnji), podatci za Vaše uplate su:

Tilček Team, Petra Svačića 7a, Jastrebarsko
OIB: 58411860701
E-mail: info@tilcekteam.com

IBAN RBA: HR65 2484008 113 5163 116
NAPOMENA: Ime Vaše tvrtke ili Vaše ime

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.