Štete zbog nevremena u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji

Foto: Ivan Toman

Nevrijeme je u poslijepodnevnim satima utorka 18. kolovoza pogodilo više županija, ističe Ravnateljstvo civilne zaštite. Izdvajamo područja Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Oko 15:20 sati olujno nevrijeme zahvatilo je šire područje Zadarske županije. Županijski centar 112 Zadar zaprimio je više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć kao i dojave o otrgnuću plovila s veza. Najviše dojava bilo je s područja Molata, Vira, Starigrada, Selina, Zaglava, Pakoštana, Bibinja i Paga. O svim događajima obaviještene su nadležne službe koje su odmah reagiralee i pružile potrebnu pomoć.

Dana 18. kolovoza u 17:51 sati zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići (Koprivno, Općina Dugopolje). Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici. Prema trenutno dostupnim informacijama, nije bilo drugih većih problema na području županije osim nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom na nekoliko lokacija.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Kratko ali snažno nevrijeme diljem Dalmacije i Kvarnera: Kiša, tuča, pijavice