2 min. čitanja

Koćarica kod Žirja poslala poziv za pomoć: Policija došla prekasno, vatrogasci spriječili havariju

Koćarica kod Žirja poslala poziv za pomoć: Policija došla prekasno, vatrogasci spriječili havariju
Foto: Vatrogasci Kaprije / Šibenik IN

ŽIRJE – Koćarica s petero članova posade našla se u problemima u utorak predvečer između Žirja i Blitvenice. DVD Kaprije je, doznaje Šibenik IN od njegovih pripadnika, dobilo izravan poziv za pomoć iz koćarice u koju je prodiralo more te su dva vatrogasca s opremom krenula gliserom na mjesto događaja.

Međutim, iz viših vatrogasnih instanci javljeno im je da će spašavanje preuzeti policija i da se vatrogasci vrate na Kaprije.

Foto: Vatrogasci Kaprije / Šibenik IN

– Jasno je bilo da povratka nema i da se pod hitno mora pomoći brodu i posadi da ne dožive havariju. Praktički smo odbili vraćanje i na svoju odgovornost nastavili prema koći – kažu nam kaprijski vatrogasci, a za svoju su odluku ipak naknadno uspjeli dobiti zeleno svjetlo od županijske vatrogasne središnjice.

– Vatrogasci su se za manje od 20 minuta ukrcali na koću i odmah pokrenuli ispumpavanje mora iz unutrašnjosti broda – kažu nam naši sugovornici, ističući da je policijski brod došao na mjesto događaja 45 minuta nakon početka akcije ispumpavanja. Policija je uvidjela, kažu, da je stvar pod kontrolom i povukla se.

– Policija je dojavu dobila u 18.48 sati, na mjesto događaja upućen je naš brod kao i vatrogasci iz DVD-a Kaprije. Na brodu se pokvarila kaljužna pumpa, koja je na licu mjesta popravljena i brod je nastavio – rekli su nam u šibenskoj policiji.

To se blago razlikuje od iskustva koje su imali kaprijski vatrogasci.

– Koća je nakon nekog vremena upaljena i krenula je prema Šibeniku. Cijelim putem se i dalje ispumpavalo more. Oko 21.20 sati stiže u Šibenik, koća se privezala u Mandalini i tada se sanirao uzrok prodora mora. Vatrogasci su se vratili oko 23.10 na otok Kaprije uz utjehu da su uspjeli održati brod od potonuća. Nekad se odlučnost da se pod svaku cijenu mora pomoći unesrećenom na moru itekako isplati. Sve se dobro završilo – kažu nam Kaprijani.

Ozlijeđenih na koćarici nije bilo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.