Gradonačelnik Dubrovnika za Sky News poručio: “Dubrovnik vas i dalje čeka!”

Foto: Screenshot

DUBROVNIK – Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sinoć je dao intervju za jednu od vodećih TV postaja u Velikoj Britaniji Sky News, a povodom stavljanja Hrvatske u crvenu zonu. Istaknuo je kako do sada ni jedan turist u Dubrovniku koji je nakon odmora otputovao u svoju zemlju, prema podatcima kojim raspolažemo, nije bio COVID pozitivan.

Gradonačelnik je istaknuo kako je u razgovoru s britanskom Vladom tražio da se Dubrovnik promatra kao posebna regija te da se izuzme iz karantenskog pravila na jednak način kako se to tražilo i kako je usvojeno od njemačke Vlade, međutim nismo uspjeli u tome.

Ujedno je istaknuo kako se nada da će gosti sa UK tržišta ipak dolaziti u Dubrovnik te je poslao jasnu poruku kako je Dubrovnik siguran grad, grad koji drži COVID virus pod kontrolom i kako je Dubrovnik ovih dana jako lijep i ugodan za boravak.

Unatoč činjenici kako se sada Dubrovnik nalazi na crvenoj listi vjerujemo da će Britanci i dalje dolaziti, istaknuo je gradonačelnik Franković te uputio poziv svim turistima s britanskog tržišta: ”Dođite u Dubrovnik, Dubrovnik je jako lijep u ovo doba godine i Dubrovnik čeka na Vas”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: