1 min. čitanja

Nautički sajam u Cannesu otkazan, Biograd Boat Show ide po planu

Nautički sajam u Cannesu otkazan, Biograd Boat Show ide po planu
Photo: BBS

Najveći europski nautički sajam u Cannesu je otkazan. Posljednja odluka francuske vlade da se sve manifestacije s više od pet tisuća ljudi odgode pogodila je organizatore iz tvrtke Reed koji su 43. izdanje sajma planirali otvoriti 8. rujna, piše Slobodna Dalmacija. Postojala je naime mogućnost da oni od lokalnih vlasti zatraže posebno odobrenje, ali zdravstveni rizik organizacije manifestacije s 200 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta je prevelik. Informacija još nije službeno objavljena već se brzinom svjetlosnih kablova prenijela u petak ujutro kad su iz sajamskog prodajnog tima telefonom obavijestili najveće izlagače.

Za velike svjetske korporacije to će biti veliki udarac. Pogotovo za one iz gornjega razreda jer se u Cannesu prodaju jahte u vrijednosti nekoliko stotina milijuna eura. O utjecaju na francuske hotelijere i ugostitelje ne treba ni govoriti jer su u sajamskom tjednu svi kapaciteti inače prebukirani, kao za vrijeme filmskog sajma.

Za hrvatske male brodograditelje i distributere je puno važnija vijest da će se nautički sajam u Biogradu održati po planu od 21. do 25. listopada. Direktor sajma Milan Šangulin je optimističan jer se nada kako će se ljetni val koronavirusa do tada ispuhati.
– Tko zna što će biti kad dođe zima i sezona gripe, ali vjerujem da će se do listopada ovaj val smiriti. Mi se pripremamo, u kontaktu smo s izlagačima i od 160 prijavljenih čak 97 posto je odlučno da želi nastupiti. Već smo ranije rekli da će svi koji otkažu dobiti svoj novac natrag. Posao se treba odraditi i mi radimo na tome da se prilagodimo i cijenama izlaganja i dodatnim mjerama opreza. Sajam će trajati pet dana, bit će manje gužve i šetača, ali pravi nautičari i kupci će doći što je izlagačima najvažnije, naveo je Šangulin.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.