Foto: Josip Jadrijević / DD / Facebook

Više Balatona, manje Jadrana, poručio je prošlo mjesec mađarski premijer Viktor Orbán pokušavajući tako Mađare odgovoriti od ljetovanja na Jadranu i zadržati unutar svojih granica.

No, čini se da ni sam mađarski premijer ne drži previše do vlastitih preporuka pa je “uhvaćen” kako ljetuje upravo na hrvatskoj obali. Očito je postupio isto kao i brojni Mađari i odmor proveo na našem lijepom Jadranu.

 

No, njegova poruka “Less Adria…” nije najbolje prošla kod njegovih sunarodnjaka, barem sudeći prema onome što smo danas zatekli u Primoštenu. Naime, kako nam je kazao jedan prodavač majica na štandu, do njega su prije nekoliko dana došli mađarski turisti s molbom da im isprinta majice “More Adria, less Balaton“.

– Kažu da nemaju ništa protiv lijepog Balatona, ali da ih je zasmetalo da im premijer odlučuje gdje će trošiti svoj novac. Iz prkosa takvoj izjavi, naručili su ove pomalo protestne majice, a kako im prodaja dobro ide, zaključujem da je Orban prilično naljutio Mađare s takvom izjavom – kazao je prodavač majica za Dalmacija Danas.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDALOZNO Orban objavio kartu Velike Mađarske s hrvatskom obalom, nitko iz Hrvatske nije reagirao