2 min. čitanja

Stožer: “Imamo 136 novozaraženih, slijede i nove mjere”

Stožer: “Imamo 136 novozaraženih, slijede i nove mjere”
Foto: Youtube / Screenshot

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 136 novih slučajeva zaraze virusom Covid-19.  Umrle su 2 osobe, jednu u Osijeku, jednu u Splitu, obje imaju opsežne pridružene osobe.

U protekla 24 sata zabilježena su 136 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.212. Među njima su 163 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 2.364 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 8.311 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 136 u protekla 24 sata.

5.926 osoba se oporavilo, a dosad su preminule stotinu sedamdeset i tri osobe.

Do danas je ukupno testirano 152.824 osoba, od toga 2.364 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 7.519 osoba.

U posljednja 24 sata dvije osobe su preminule, jedna u Osijeku, jedna u Splitu.

– Sastali smo se sa županijskim stožerima i razmotrili aktualnu situaciju. Tražili smo da lokalni stožeri malo preciznije detektiraju žarišta, i da se donose mjere koje su usmjerene upravo na onaj segment koji se odnosi čak i samo na konkretnu pravnu osobu u kojoj se mjere ne primjenjuju onako kako je to propisano. To znači da se neke djelatnosti mogu izuzeti iz generalne primjene mjere. Može se tražiti izuzeće i nacionalni stožer će to uvažiti. To će značiti jednu preciznije gašenje žarišta, dakako da županijski i gradski stožeri će dobiti više posla vezano za zadaće  koje se tiču organizacije škola na primjer, naglasak će se naravo staviti na one skupine koje su označene kao rizične, prije svega na stariju populaciju. Očekujem vrlo skoro da će izaći s konkretnim mjerama lokalni stožeri – ispričao je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Trebalo bi u u najvećoj mjeri izbjegavati mjere koje se koriste na području cijele Republike Hrvatske, već izolirati žarišta i uvoditi mjere privremenog i lokalnog karaktera, precizirao je Božinović.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.