1 min. čitanja

Četiri zrakoplova gase požar kod Vodica

Četiri zrakoplova gase požar kod Vodica
FOTO: HRZ/M. Karačić

SRIMA/VODICE – Tri Airtractora AT-802 i jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućeni su 26. kolovoza 2020. godine u akciju gašenja požara na području Srimske lokve kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji.

Iako Nova TV javlja da vatrogasci brane jednu kuću, u Centru 112 kažu kako za sada nemaju informacije da su kod Srimske lovke ugrožene kuće. Požar trenutno gasi oko 50 vatrogasaca, jedan kanader i tri air tractora.

– Gori na istom mjestu gdje i jučer. Dojavu o požaru zaprimili smo u 12.24 sati. Na području Srimske lokve namjerava se isključiti struja  – kazali su za ŠibenikIN u Centru 112.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 25. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 37 požara (16 u Šibensko-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 215 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6600 tona vode te su helikopterom Mi-8 MTV1 prevezena 24 vatrogasca i 11 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 23 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 11 puta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.