1 min. čitanja

Brački dekan don Ivica Huljev: “U crkvi se mora nositi maska i održavati fizička distanca!”

Brački dekan don Ivica Huljev: “U crkvi se mora nositi maska i održavati fizička distanca!”
Foto: Pixabay

Dekan otoka Brača don Ivica Huljev uputio je u četvrtak, 27. kolovoza, otvoreno pismo vjernicima bračkih župa, ali i njihovim gostima, povodom novih epidemioloških mjera koje je za Splitsko-dalmatinsku županiju donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a koje su stupile na snagu jučer u ponoć, piše Brač danas.

Poruku donosimo u cijelosti:

“Nove odluke mjerodavnih državnih službi, koje su u četvrtak, 27. kolovoza, stupile na snagu, obvezuju nas na sprječavanje širenja zaraze koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije.

Stoga, kad je riječ o svetim misama i drugim obredima, osnovno je sljedeće: u crkvi se tijekom obreda moraju nositi maske i održavati fizička distanca od 2 metra, a pri ulasku treba definficirati ruke.

I nadalje vrijedi preporuka: osobe koje spadaju u rizičnu skupinu neka se suzdrže od dolaska na misu, nadasve oni koji sumnjaju da su bili u kontaktu s nekim tko bi mogao biti zaražen ili osjećaju neke od teškoća koje bi mogle ukazivati na Covid-19.

Poštivajući navedeno, kao i ostale jučer donesene odredbe, dužni smo u duhu vjere i razuma doprinijeti sprječavanju zaraze i zaštiti zdravlja. S vjerom u Boga, čuvajmo jedni druge”, poručio je brački dekan.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.