1 min. čitanja

Danas je u Hrvatskoj 357 novih slučajeva zaraze, tri osobe preminule

Danas je u Hrvatskoj 357 novih slučajeva zaraze, tri osobe preminule
Foto: Screenshot

Nacionalni stožer civilne zaštite na izvanrednoj konferenciji za novinare izvještava o 357 novih slučajeva zaraženih Covid-19 virusom u Hrvatskoj u posljednja 24 sata . Imamo 2560 aktivnih, a preminule su tri osobe. Preminuli su u Zadru, Vinkovcima i Splitu. U samoizolaciji je 8770 osoba.

– U posljednja 24 sata imamo čak 357 zaraženih koronavirusom, troje je preminulih.Trenutni broj aktivnih slučajeva je 2.256. Tesitrano je 160 tisuća osoba, u protekla 24 sata 2065. Na bolničkom liječenju je 212 osoba, od jučer 33. Jedanaest je osoba na respiratoru, od jučer jedan novi. Oporavljeno je 6.809 osoba, u protekla 24 osoba iz bolnica je otpušteno 13 osoba. Imamo tri preminule osobe, ukupno 180 preminulih. Preminula je ženska osoba u Zadru, ženska osoba u Vinkovcima i u Splitu muška osoba. Svo troje imali su dodatne kronične bolesti. U samoizolaciji je 8.770 osoba – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Najveći broj novooboljelih je u Splitsko-dalmatinskoj, slijedi Zagreb i Zadar. Zaražena su dosad 623 zdravstvana djelatnika. Sad nam je porasla prosječna dob zaraženih, sad je 41. Jedno svadbeno slavlje i jedan rođendan su nova žarišta, kao i povratnike s hodočašća u Međugorju. Jedna je nova situacija, maturalno putovanje u Dubrovačkoj županiji je oboljelo dvoje maturanata – kazao je ravnatalje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

U Stožeru su progovorili i o zatvaranju teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Mi smo u kontaktu sa stožerom u Splitu. Radi se o četiri teretane, mi ne znamo jesu li baš u njima oboljele te osobe. Razgovaramo na tragu toga da se pokuša promijeniti modus, da se ide u češće kontrole i da se zatvaraju samo one u kojima se utvrdi zaraza zatvaraju. Rješenje još ne znam, bit će uskoro – rekao je Capak.

Podsjetimo, najgori dan do sada je 26. kolovoz kada smo imali 358 zaraženih.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.