1 min. čitanja

NARANČASTO UPOZORENJE Večeras grmljavinsko nevrijeme, na moru tramontana do 100 km/h!

NARANČASTO UPOZORENJE Večeras grmljavinsko nevrijeme, na moru tramontana do 100 km/h!
Foto: Pixabay / DHMZ / Screenshot

Nakon što je sinoć područje okolice Rogoznice i Marine zahvatio neverin s obilnijim pljuskom, u prijepodnevnim satima obilna kiša pala je na širem šibenskom području, javlja Dalmacija danas.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 13 sati najviše kiše je palo upravo u Šibeniku, čak 35 litara po kvadratnom metru. Zlarin je dobio 30mm oborine, a slijede Kaočine 28, Bilice i Razovac 22, Miljevca 21 itd.

DHMZ je unutar sustava MeteoAlarim za području cijele Hrvatske odredio narančasti, drugi najviše stupanj upozorenja na opasne meteorološke pojave. Primjerice za splitsku regiju upozorava se na tri stvari; oluje udare vjetra, obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme. Na moru se večeras očekuju udari tramontane blizu 100 km/h!

Oborine će varirati od lokacije do lokacije, no mjestimice može pasti preko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Upozorenje za pomorce

Navečer i u noći mjestimični udari sjeverozapadnog vjetra, uz obalu moguće i bure, 35-45, na otvorenom moru do 50 čvorova, oslabit će sutra tijekom dana. More na otvorenom u noći ponegdje 5. Ponegdje nevere, osobito u noći.

Utorak donosi stabilizaciju vremena. Još su uglavnom samo u noći moguće slabe oborine. Puhat će tramontana, danju umjeren vjetar zapadnih smjerova, jači prema otvorenom moru. Osjetno svježije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 22 do 27°C.

Srijeda donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, ali će prevladavati suho. Noću slaba do umjerena bura, danju će puhati slab jugozapadnjak i zapadnjak. Jutro svježe, osobito u Zagori. Danju malo toplije, od 24 do 29°C u najtoplijem dijelu dana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.