2 min. čitanja

Tuča pogodila dio makarskog primorja i Vrgorca, vjetar dizao krovove

Tuča pogodila dio makarskog primorja i Vrgorca, vjetar dizao krovove
Foto: Pixabay / Ilustracija

MAKARSKA – Nevrijeme se tijekom ponedjeljka uvečer nakon Šibenika nastavilo kretati prema jugu. Na makarskom području je nevrijeme s tučom zahvatilo Živogošće gdje je padala tuča veličine golf loptice.

Olujni sustav zatim je zahvatio vrgoračko područje. Nekoliko poljoprivrednika dojavilo nam je da će sigurno biti štete na poljoprivrednim kulturama, ali će se stanje bolje znati tijekom dana. Prilikom nevremena u Staševici kod Vrgorca, vjetar je dizao crjepove na nekim kućama.

Do ponoći suho se zadržalo jedino na dubrovačkom području.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Munje zapalile gustu šumu na Hvaru

Dalmacija danas piše o grmljavini koja počela i prije kiše na srednjedalmatisnkim otocima  „Suha” grmljavina  izazvala je požar kod Brusja, planula je gusta šuma.

Na požarište su izašli DVD Hvar i DVD Stari Grad. Vatrogasci su uz pomoć kiše požar ugasili u 21 sat. Trenutno na većem dijelu Hvara pada obilna kiša.

Pokušao sletjeti pa produžio za Dubrovnik

Dalmacija danas javlja i kako zbog nevremena zrakoplov Wizz Aira koji je u ponedjeljak poslijepodne u 17:15 krenuo iz Londona nije mogao sletjetu u Split u 20:30. Zbog vremenskih neprilika avion nije uspio sletjeti iz prve pa je nekoliko puta kružio iznad Brača i Hvara, a na koncu se uputio prema dubrovačkoj zračnoj luci gdje je sigurno sletio oko 21:10.

Danas poslijepodne stabilnije

Za danas prognostičari najavljuju pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a na Jadranu je lokalno moguć još i poneki pljusak s grmljavinom. Potom postupno smanjenje naoblake pa će u većini predjela poslijepodne biti barem djelomice sunčano. Puhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar, na kopnu slab do umjeren, a na Jadranu do jak s olujnim udarima. Na sjevernom dijelu duž obale će puhati i umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 27 °C.

Za pomorce je na snazi upozorenje na mjestimične udare sjeverozapadnog vjetra, uz obalu i bure, 35-50 čv, koji će slabjeti tijekom dana, najprije na sjevernom Jadranu. More na otvorenom prijepodne ponegdje 5. Mjestimice moguć neverin, uglavnom prijepodne.

U pomorskom prometu još je uvijek u prekidu u prekidu katamaranska linija Ubli – Vela Luka – Hvar – Split.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.