1 min. čitanja

Butković stiže u Rijeku na potpisivanje 214 milijuna kuna vrijednog ugovora za Luku Rijeka

RIJEKA – Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković nazočit će svečanom potpisivanju Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta “Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – Bazen Rijeka (POR2CORE – RIJEKABASIN)“, koje će se održati sutra, 4. rujna s početkom u 11.00 sati, na De Francheschijevom gatu, u Rijeci, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ugovor za izvođenje radova u vrijednosti od 214.179.131,26 kuna (bez PDV-a) potpisat će Luka Rijeka d.d. i Kolektor Koling d.o.o. i obuhvaća radove na rekonstrukciji infrastrukture u Bazenu Rijeka na Praškom, Budimpeštanskom i Bečkom pristaništu te Visinovom, Orlandovom i De Franceschijevom gatu. Rok za izvršenje radova iznosi 30 mjeseci od početka radova.

Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – Bazen Rijeka (POR2CORE-RIJEKABASIN)“ sufinancira se sredstvima Europske Unije iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility). Radi se o zajedničkom projektu Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. ukupne vrijednosti 33.664.078,00 EUR-a za koji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 85%.

Lučka uprava Rijeka, uz ovaj projekt, trenutno realizira još šest infrastrukturnih projekata koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF), a njihova ukupna vrijednost iznosi 132,8 milijuna eura.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.