Njemačka pridružila Zadarsku županiju crvenoj listi putovanja

Njemačka Vlada je novom popisu epidemiološki rizičnih područja dodala i Zadarsku županiju i upozorila svoje građane da zbog povećanja broja slučajeva covida-19 ne putuju na to područje.

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja

Njemački institut Robert Koch popisu rizičnih područja, uz popularna turistička odredišta Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, dodao i Zadarsku županiju, izvijestila je agencija dpa, a prenosi Index.

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja, ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove. Uz to omogućuje putnicima da otkažu putovanja bez dodatnih troškova.

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika.

Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.

Tko nas je sve dosad stavio na crvenu listu

Hrvatsku su dosad na crvenu listu stavile Austrija, Velika Britanija, Slovenija i Cipar.

Njemačka je za razliku od tih zemalja koje su cijelu Hrvatsku proglasile crvenom zonom u crveno stavila samo dvije dalmatinske županije, što su danas proširili i na treću – Zadarsku, podsjeća Index.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemačka je dobar dio Dalmacije stavila na crvenu listu – Beroš: “To bi nam moglo koristiti”