2 min. čitanja

Hrvatska vojska postavila šatore i ležajeve ispred KBC Split – Križine

Hrvatska vojska postavila šatore i ležajeve ispred KBC Split – Križine
Foto: ZzP/J. Šindler

SPLIT – U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa SARS-CoV-2, a temeljem Odluke ministra obrane Republike Hrvatske i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH, pripadnici Zapovjedništva za potporu danas, 4. rujna 2020. godine pružili su potporu Kliničkom bolničkom centru Split – Križine postavljanjem dva šatora Alaska s pripadajućim termogenima i dvadeset ležaja te osiguranjem stručnog osoblja za praćenje rada ispravnosti tijekom epidemioloških mjera.

Za potrebe ove zadaće bilo je angažirano četrnaest pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (jedan šleper, kamion, viličar i kombi). Dva šatora tipa Alaska na zahtjev KBC-a Split postavljena su uz KBC Split u svrhu zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od COVID-19.

Foto: ZzP/J. Šindler

Bojna za opću logističku potporu (BzOLP) je postrojba Zapovjedništva za potporu koja zbog svoje specifičnosti i širokog spektra specijalnosti u logističkom funkcionalnom području čini okosnicu cjelokupnog logističkog sustava Hrvatske vojske. Službe koje su ustrojene u Bojni, a to su tehnička, intendantska, prometna i graditeljska, osiguravaju sposobnost Bojne za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija. Bojna za opću logističku potporu provodi temeljne zadaće iz dijela terenske logistike formiranjem namjenskih organiziranih snaga (NOS) za pružanje logističke potpore postrojbama u području operacija, a u skladu s potrebama može se ojačati i drugim sastavnicama Zapovjedništva za potporu.

Foto: ZzP/J. Šindler

Navedena, kao i druga oprema kojom je Bojna opremljena, koristi se za različite zadaće iz okvira misije pomoći civilnim institucijama u zemlji, pomoć namjenskim službama u zaštiti i spašavanju ljudi i dobara te pomoć civilnim institucijama provedbom ostalih nevojnih zadaća.

Foto: ZzP/J. Šindler

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.