Britanski Jet2 ukinuo sve letove prema Hrvatskoj

Foto: Screenshot / Youtube

Britanska aviokompanija fokusirana na leisure putnike obustavlja promet na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj. Rezultat je to uvedenih restriktivnih mjera za putnike koji iz Hrvatske dolaze u Veliku Britaniju, što je za posljedicu imalo značajan pad potražnje, objavio je portal Croatian Aviation.

Jet2 je u prvoj polovici srpnja pokrenuo čak 12 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, iz brojnih britanskih zračnih luka prema Puli, Splitu i Dubrovniku, gotovo odmah nakon ukidanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji. Kompanija se vratila na hrvatsko tržište, no sa značajno manjim brojem linija i tjednih letova u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, prilagođavajući tako svoju ponudu i kapacitete trenutnoj potražnji.

Jet2 je u priopćenju naveo razloge otkazivanja, a uz letove prema Hrvatskoj, kompanija obustavlja promet i prema Španjolskoj: “Zbog globalne pandemije i smanjene potražnje, kao i zbog mjera uvedenih za putnike koji u Veliku Britaniju dolaze iz Hrvatske, donijeli smo odluku o otkazivanju svih letova i turističkih aranžmana za ostatak ove ljetne sezone. Naš zadnji let iz Hrvatske u ovoj godini bit će u nedjelju, 6. rujna.”

Kompanija će tako ove nedjelje odraditi posljednje letove prema i iz Hrvatske te prestati prometovati na čak 12 redovnih linija prema Dubrovniku, Splitu i Puli:

Birmingham – Dubrovnik,

London Stansted – Dubrovnik,

Manchester – Dubrovnik,

Newcastle – Dubrovnik,

Birmingham – Split,

East Midlands – Split,

Leeds – Split,

London Stansted – Split,

Manchester – Split,

Birmingham – Pula,

Leeds – Pula,

Manchester – Pula.

Nakon što je letove i turističke aranžmane za ovu ljetnu sezonu u potpunosti otkazao britanski TUI, Jet2 je bio jedini koji je nudio britanskim turistima pakete za odmor u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Kako doznaju s Croatia Aviationa, kompanija je na linijama koje su prometovale prema Hrvatskoj ostvarila prosječni Load Factor (popunjenost putničke kabine) manji od 40% što se ne može smatrati zadovoljavajućim.

Jet2 planira povratak u Hrvatsku u proljeće 2021. godine, no to će svakako ovisiti o pandemiji i restriktivnim mjerama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenija i Velika Britanija stavile su Hrvatsku na crvenu listu

I Švicarska nas stavila na crvenu listu