VELIKA MEĐUNARODNA EKO AKCIJA Čak 180 ronioca čisti Savudrijsku valu!

Foto: Marjan Radović

SAVUDRIJA – Više od 150 ronioca iz Hrvatske i više od 30 ronioca iz Slovenije priključilo se velikoj ekološkoj akciji Čišćenje bez granica u nedjelju, 6. rujna 2020. koji čiste podmorje Savudrijske vale.

U sklopu ekološke akcije čistit će se obje strane zaljeva – slovenska i hrvatska te će ronioci uklanjati krupni otpad ispred Pirana, u Luci Piran te u Savudriji, kamp Veli Jože i u Luci Savudrija.

U eko akciju se uključilo više od 30 klubova i udruženja, savudrijski ribari te Javne vatrogasne postrojbe i Civilna zaštita Republike Hrvatske, a sve s ciljem što većeg doprinosa zaštiti prirode.

Glavni cilj akcije je, uz čišćenje podmorja je i ukazivanje na globalni problem onečišćenja podmorja te podizanje razine svijesti građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru, a samim tim nužno je povezivanje svih generacija i susjednih zemalja sa istim ciljem zaštite prirode i očuvanja ljepota Jadranskog mora.

Akciji su se priključili i najmlađi ronioci uz kontrolu svojih mentora iz Škole ronjenja koju vodi Rene Cepovec. Medijski pokrovitelj događaja je Morski HR.

Javili smo se uživo iz Savudrije, pa pogledajte i kako je bilo