2 min. čitanja

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona!

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona!
Kristijan Staničić – Foto: HTZ

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika European Travel Commisiona (ETC – Europska putnička komisija), najvažnijeg i najstarijeg međunarodnog turističkog udruženja u Europi kojeg čine 33 nacionalne europske turističke organizacije, kao i pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu, prijevoznici i dr. Ovim izborom Hrvatska, po prvi puta u povijesti od punopravnog članstva od 1997. godine, ima svog predstavnika u predsjedništvu ETC-a!

– Zahvaljujem europskim kolegama na ukazanom povjerenju koje je ujedno dokaz kvalitetnoga rada Hrvatske turističke zajednice na tržištima Europe, ali i na dalekim tržištima. Ovo je ujedno priznanje za hrvatski turizam i Hrvatsku koja je i u ovoj vrlo zahtjevnoj godini potvrdila status najsigurnije turističke destinacije na Mediteranu. Budući rad ETC-a bit će još snažnije fokusiran na izgradnji prepoznatljivog imidža Europe kao destinacije i njezina identiteta, kao i na još jačoj suradnji sa svim dionicima u turizmu na području održivosti, povezanosti, sigurnosti i kriznog menadžmenta što se u situaciji globalne pandemije korona virusa pokazalo neophodnim –  poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako će na sutrašnjem dijelu sjednice članicama ETC-a biti predstavljen sustav eVisitor za kojeg je interes za kupnju iskazalo nekoliko europskih turističkih organizacija.

Direktor Staničić imenovan je za potpredsjednika na 99. sjednici Opće skupštine ETC-a održanoj online. Za predsjednika ETC-a izabran je Luis Araujo, predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala.

Izbor direktora Staničića komentirao je i Eduardo Santander, izvršni direktor ETC-a.

– Iskrene čestitke Hrvatskoj i gospodinu Staničiću na imenovanju. Sada, više nego ikada prije, europski turistički sektor treba snažne smjernice i vodstvo. Uvjeren sam da će veliko iskustvo gospodina Staničića, u kombinaciji s ugledom Hrvatske turističke zajednice kao renomirane institucije, značajno doprinijeti daljnjem održivom razvoju europskog turizma u godinama koje dolaze – poručio je Santander.

Podsjećamo, ETC je osnovan 1948. godine, a predsjednik i potpredsjednici se biraju na općim skupštinama udruženja iz kvote punopravnih članova na mandat od tri godine. HTZ aktivno sudjeluje u radu ETC-a kroz brojne kampanje, povlačenje sredstava iz EU fondova te kroz suradnju s državama članicama i predstavništava HTZ-a na dalekim tržištima s prekomorskim predstavništvima ETC-a u Kini, Brazilu, SAD-u i Kanadi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.