1 min. čitanja

Kanader gasio požar kod Skradina

Kanader gasio požar kod Skradina
Foto: HRZ/Marinko Karačić

SKRADIN – Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovao je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. u akciji gašenja požara na lokaciji Velika Glava kod Skradina u Šibensko-kninskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 13. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 46 požara (20 u Šibensko-kninskoj, 19 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile više od 260 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7600 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedeno je i 29 protupožarnih izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 13 puta.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.