Ukrajinac na A1 vozio 241, a Nijemac 246 km/h, treći potpuno pijan vozio autocestom

Foto: Pixabay

Šibensko-kninska policijska uprava u proteklom je tjednu utvrdila i sankcionirala ukupno 321 prekršaja, od kojih ističe nepropisnu brzinu (179), sigurnosni pojas (47), nepropisno uključivanje i isključivanje (16), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (12), sigurnosni pojas (47) i tako dalje, a ujedno su iz prometa isključena 22 vozača i 9 vozila.

Osim toga, 10. rujna oko 12,15 sati na autocesti A1, u blizini Pirovca, zabilježena je najveća brzina kretanja od 246 km/h, 70-godišnjeg njemačkog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom Porsche njemačkih registarskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna uz zabranu upravljanja vozilima B kategorije na području RH u trajanju od mjesec dana. 

Odmah zatim je na istom mjestu zabilježena brzina kretanja od 241 km/h, 32-godišnjeg ukrajinskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom BMW ukrajinskih registarskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna uz zabranu upravljanja vozilima B kategorije na području RH u trajanju od mjesec dana.

Nadalje, 14. rujna u 6 sati na autocesti A-1, nedaleko čvora Vrpolje, je zatečen 46-godišnjak, da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault splitskih registarskih oznaka kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,85 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je, zbog izmjerene koncentracije alkohola u organizmu zadržan, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

Obzirom na statističke pokazatelje, policija opet upozorava vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu. 

D.G.