1 min. čitanja

Ukrajinac na A1 vozio 241, a Nijemac 246 km/h, treći potpuno pijan vozio autocestom

Ukrajinac na A1 vozio 241, a Nijemac 246 km/h, treći potpuno pijan vozio autocestom
Foto: Pixabay

Šibensko-kninska policijska uprava u proteklom je tjednu utvrdila i sankcionirala ukupno 321 prekršaja, od kojih ističe nepropisnu brzinu (179), sigurnosni pojas (47), nepropisno uključivanje i isključivanje (16), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (12), sigurnosni pojas (47) i tako dalje, a ujedno su iz prometa isključena 22 vozača i 9 vozila.

Osim toga, 10. rujna oko 12,15 sati na autocesti A1, u blizini Pirovca, zabilježena je najveća brzina kretanja od 246 km/h, 70-godišnjeg njemačkog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom Porsche njemačkih registarskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna uz zabranu upravljanja vozilima B kategorije na području RH u trajanju od mjesec dana.

Odmah zatim je na istom mjestu zabilježena brzina kretanja od 241 km/h, 32-godišnjeg ukrajinskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom BMW ukrajinskih registarskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna uz zabranu upravljanja vozilima B kategorije na području RH u trajanju od mjesec dana.

Nadalje, 14. rujna u 6 sati na autocesti A-1, nedaleko čvora Vrpolje, je zatečen 46-godišnjak, da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault splitskih registarskih oznaka kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,85 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je, zbog izmjerene koncentracije alkohola u organizmu zadržan, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

Obzirom na statističke pokazatelje, policija opet upozorava vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.