1 min. čitanja

Grad Šibenik zaposlio 10 osoba za javne radove

Grad Šibenik zaposlio 10 osoba za javne radove
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Od danas će na javnim radovima na području grada Šibenika pod nazivom „Za ljepši i čišći Šibenik“ bit će angažirano deset osoba. Kandidati su odabrani na temelju provedenog Javnog poziva, a bit će zaposleni na razdoblje od šest mjeseci, odnosno do 14. ožujka 2021. godine.

– Grad Šibenik već godinama aplicira na pozive programa zapošljavanja osoba u javnim radovima od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i uvijek nastojimo na ovim društveno korisnim radovima zaposliti maksimalno dopušten broj ljudi. Ove godine ih je maksimalnih deset. Kao i uvijek, radne zadatke će im dodjeljivati predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora poput Šubićevca, Vidika, Crnice, Vrpolja i Danila koji su službeno iskazali potrebu za javnim radovima. Što ne znači da ih nećemo rotirati i po drugim potrebnim lokacijama –  kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Poslovi obuhvaćeni radnim zadacima u sustavu ovih javnih radova su pregled terena radi sprječavanja nastanka divljih deponija otpada, razrada potrebnih aktivnosti na uklanjanju nepropisno odloženog otpada, uklanjanje odloženog otpada i njegovo selektiranje, raščišćavanje terena, uređenje terena uklanjanjem agresivne vegetacije, aktivnosti oko uređenja nasada u parku, radovi na održavanju zelenih površina i hortikulture; košnja zelenih površina; plitko okopavanje ukrasnog grmlja; plijevljenje ukrasnog grmlja od korova; te uklanjanje vegetacije koja onemogućava nesmetan prolaz nerazvrstanim cestama; čišćenje i održavanje šumskih i protupožarnih putova, pješačkih i biciklističkih staza, te prilaznih cesta; održavanje plaža, te održavanje mjesnih groblja; dograđivanje urušenih suhozida, pojašnjavaju iz Grada Šibenika.

Radnicima će koordinatori biti predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora. Radnik ima pravo na mjesečnu plaću određenu Programom mjere javnih radova u 2020. godini, odnosno minimalnu bruto plaću u iznosu od 4.062,51 kn, plus troškove prijevoza po uvjetima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u visini utvrđenoj Programom.

Program javnih radova na području grada Šibenika sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.