Mjesni odbor Koločepa: “Odbacujemo insinuacije dogovora s Lučkom upravom o voznom redu”

Foto: DNŽ

KOLOČEP – Mjesni odbor Koločepa, u priopćenju odbacuje insinuacije dogovora s Lučkom upravom Dubrovnik o voznom redu između Dubrovnika i tog otoka. 

Priopćenje kojeg potpisuje predsjednik Mjesnog odbora Josip Vuleša, prenosimo u cijelosti:

“S obzirom da se u današnjem priopćenju za javnost, upućenom od, kako se navodi, mještana Kalamote, navodi da je ”moguće da se gospodin Dadić dogovorio s predstavnicima mjesnog odbora”, a vezano za sporni prijedlog da Donje Čelo na Kalamoti s gradom bude povezano samo brodom ‘Europa’ tri puta dnevno, takve insinuacije odbacujemo.

Sa Županijskom lučkom upravom Mjesni odbor Koločep nije se dogovorio o voznom redu već je u mail komunikaciji u kojoj se od MO tražilo da dostave vozni red za liniju koja bi išla tri puta dnevno odgovoreno kako je nemoguće dati prijedlog koji bi po predloženim uvjetima zadovoljio većinu potreba stanovnika Kalamote te da je jedino kvalitetno rješenje omogućavanje alternativnog pristana za brod Postira. Stoga je u naknadnom razgovoru sa ravnateljem Županijske lučke uprave Željkom Dadićem dogovoreno kako će brod Postira narednih mjesec dana koristiti dio rive na kojem neće započeti radovi rekonstrukcije, dok će unutar navedenih mjesec dana Županijska lučka uprava postaviti ponton, a što će omogućiti nesmetano pristajanje broda Postira na redovnoj liniji.

Mjesni odbor Koločep na raspolaganju je svim stanovnicima otoka, a podaci o službenom mailu MO, telefonu, mobitel Tajnika i mobitel Predsjednika su javni i dostupni.”

I.B.