2 min. čitanja

DONESENA ODLUKA Ruši se hotel Marjan u Splitu

DONESENA ODLUKA Ruši se hotel Marjan u Splitu
Foto: Boris Kačan

SPLIT – Hotel Marjan u Splitu, koji je izvan funkcije otkako ga je 2006. godine kupio Željko Kerum i kojega je nakon dugotrajnog stečajnog postupka koncem prošle godine kupila rovinjska Adris grupa, bit će u potpunosti srušen, doznaje tportal.

Na projektu novog hotela investitori su angažirali 3LHD studio iz Zagreba te čuvenog talijanskog arhitekta i dizajnera Piera Lissonija, a trenutno su u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Nekadašnji splitski turistički biser i jedan od prepoznatljivih gradskih simbola nakon rekonstrukcije imat će novi toranj visine jednake dosadašnjoj, ali s jednom etažom manje zbog željene veće visine katova.

Po neslužbenim najavama, u ovoj obnovi hotel će se smanjiti za oko 6,5 tisuća kvadrata i većim dijelom nastojati približiti izvornom obliku iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, odnosno pokušat će se neutralizirati posljedice nikad dovršene obnove otprije petnaestak godina, kada je investitor bio Željko Kerum, a projektant Jerko Rošin.

Između ostalog uklonit će se dva velika hotelska aneksa, koja su nazvana apartmanima, no u javnosti su se pojavile sumnje da se zapravo radi o stanovima, a neće više biti ni dvostruke staklene fasade koja je neobičnom bojom bola oči. Formirat će se veliko unutrašnje dvorište, odnosno atrij, a sama fasada pratit će originalne zamisli prilikom prvotnog projektiranja Zapadne obale, što uključuje čak i boju kamena.

U Adris grupi za tportal su tek šturo kazali da u suradnji s Gradom Splitom i mjerodavnim ustanovama pripremaju potrebnu dokumentaciju za obnovu hotela Marjan. Poslije završetka obnove, kažu, on će biti u skupini njihovih luksuznih hotela (Grand Park Hotel Rovinj, Lone, Hilton i drugi), no nisu željeli otkrivati planiranu visinu investicije i rokove dovršetka.

Hotel Marjan, nekadašnji ponos splitskog turizma, prije petnaest godina kupio je Željko Kerum za 170 milijuna kuna, plativši ga trostruko više od tražene početne cijene. Obećavao je i najavljivao obnovu, čak sklopio ugovor s lancem Hilton, no ispostavilo se da je ova investicija povukla na dno kompletno njegovo poslovno carstvo. Za kupnju je jamčio njegov trgovački lanac Kerum d.o.o., pa su ga banke blokirale, a on je najavljivao tužbe protiv banaka.

Cijeli tekst pročitaje OVDJE.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.