Nitko neće kupiti “Malo vitra” – Sanaderova jahta se prodaje godinama, cijena pala na 60 tisuća eura

Foto: croatiacharter.com

Jahta na kojoj je plovio bivši hrvatski premijer Ivo Sanader prodaje se za 60 tisuća eura, ali kupaca nema. Vlasnik se Dalmatinskom portalu požalio da je najprije istaknuo cijenu od 108 tisuća eura, ali ni ova ‘diskontna’ ne pomaže, jer je ‘broj kupaca vrlo mali za ovakav tip broda’. Njega, kaže, ne interesira, nije je ni upalio.

Unatoč diskontnoj cijeni, plovilo još nije prodano, piše Dalmatinski portal.

Foto: croatiacharter.com

 

Nakon Sanaderova kraha, zbog neplaćenih računa renoviranja u iznosu od milijun i pol kuna jahtu je zaplijenio Nautički centar Prgin. Formalni vlasnik broda bila je tvrtka Pomilon, vlasnika Nevena Poldrugača, zeta Sanaderova prijatelja Marija Zubovića, a USKOK je istraživao je li stvarni vlasnik bivši premijer.

NCP je ‘Malo vitra’ svojedobno prodavao za 340 tisuća eura, cijena je potom prepolovljena na 180 tisuća eura, no unatoč tome kupac se nije našao. Prošle godine Iskra je preuzela NCP, a iz stečajne mase kupio ju je hrvatski poduzetnik koji radi sa slovenskom tvrtkom. Jahtu je najprije ponudio po cijeni od 108 tisuća eura, a posljednjih mjesec dana prodaje se za 60 tisuća eura ili tek nešto manje od 450 tisuća kuna. Ni to, čini se, neće biti dovoljno primamljivo pa je novi vlasnik spreman cijenu još spustiti.

Foto: croatiacharter.com

I.B.