Najavljen Rijeka Boat Show – Održat će se od 25. do 27. rujna

Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Na Gatu Karoline Riječke, od 25. do 27. rujna održat će se nautički sajam Rijeka Boat Show, drugu godinu zaredom pod novim nazivom.

Sajam se održava pod sloganom „Grad je luka, luka je grad“, a nastavlja se na tradiciju prvog nautičkog sajma u regiji koji je u Rijeci održan još 1984. godine, kao i dosadašnjih izdanja pod nazivom Rijeka Nautic Show, s ciljem promoviranja i poticanja domaće nautičke proizvodnje.

– Nakon prošlogodišnjeg novog ruha i imena sajma te svojevrsne prekretnice i postavljanja suvremenih trendova, vjerujemo kako će 2020. godina biti uspješan nastavak i dobar temelj za godine koje slijede. Ohrabreni iskazanim interesom prošlogodišnjih te novih izlagača za izlaganjem u Rijeci, vjerujemo kako će Rijeka Boat Show rasti kao sajam, na zadovoljstvo posjetitelja i izlagača – izjavili su organizatori Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić i Vedran Babić.

Iako zbog situacije s koronavirusom prijave za izlaganje na sajmu traju do 18. rujna, organizatori očekuju da će broj izlagača biti veći nego prošle godine, pa će Riječani i njihovi gosti moći razgledati razna plovila i nautičku opremu, a pripremljen je i mali sajam opreme za podvodni ribolov.

Osim nautičkog sajma, istog vikenda u Rijeci se održava i jedna od najpoznatijih jedriličarskih regata na Jadranu – riječka Fiumanka. Obje manifestacije uživaju dugogodišnju podršku Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka čiji su predstavnici izrazili zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom i održavanjem u istom terminu čime će se povećati vidljivost i posjećenost oba događaja, koji promoviraju istu ideju – otvorenost Rijeke prema moru.

Čestitavši organizatorima što su, unatoč problemima koje izaziva epidemija koronavirusa, uspjeli organizirati ovogodišnji nautički sajam, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako i nautički sajam i jedriličarska regata na najbolji način govore o neraskidivoj vezi Rijeke i mora.

Tu vezu potvrđuju i mnogobrojni projekti, koje provode Grad Rijeka i drugi investitori.

– Pred nama je raspisivanje natječaja uređenje Porto Baroša u luku nautičkog turizma, sredinom iduće godine, vjerujem, na Molo Longu bit će zavezan obnovljen brod Galeb, a uskoro i uređena bivša zgrada Dezinsekcije – poručio je zamjenik Filipović.

U petak i subotu sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17,30 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Više informacija o Rijeka Boat Showu možete pronaći na Facebook stranici sajma.

D.G.