2 min. čitanja

Grad Pula sanira istočni mol na kupalištu Valkane

Grad Pula sanira istočni mol na kupalištu Valkane
Foto: Google Street View / Screenshot

PULA – Kako bi se kupačima osigurali bolji i kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta – Valkanama, Grad Pula nastavlja s ulaganjem u kupalište i to kroz aktivnosti sanacije istočnog mola.

Naime, protokom vremena i utjecajem mora, na molu su uočena značajna oštećanja i podlokavanja. Betonski temelj duž mola trenutno se samo nadzire na manjem dijelu i potpuno je odvojen od zida, a na donjoj polovici mola nastale su šupljine i rupe uslijed podlokavanja. Nadalje, na samom spoju mola s obalnim zidom izvedeno stubište za silazak kupača u more koje se učestalo koristi derutno je te će se, kao i gore spomenuta oštećenja, obnoviti i time osigurati lakši i nesmetan pristup kupača moru. Radove će, temeljem Ugovora, izvoditi društvo Murgons d.o.o. iz Pule a u ovisnosti o vremenskim uvjetima planirani početak je u ponedjeljak 21. rujna 2020. godine. Investicija u vrijednosti od 287.375,00 kuna s uključenim PDV-om planira se završiti do kraja studenog 2020. godine.

Iako je izvođenje predmetnih radova bilo planirano još u proljeća kako bi kupači prije početka ove sezone kupanja imali uređen mol, na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone.

Kao što je uvodno navedeno kupalište Valkane predstavlja jednu od posjećenijih ljetnih lokacija Puležana stoga se vodi računa da se kontinuirano uređuje i nadopunjuje sadržajima. U prethodnom razdoblju je, primjerice, osposobljen lift za ulazak osoba s invaliditetom u more, uređena centralna zona kupališta, odnosno sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa, uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, uređena je interna vodovodna infrastruktura, uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, kupalište je obogaćeno sa stolovima, klupama i drugo što je sve utjecalo na dodatno podizanje kvalitete plažnog prostora za sve posjetitelje kupališta i slično.

Grad Pula kontinuirano ulaže i u ostale plaže i kupališta od kojih se može posebno istaknuti Hidrobaza, Stoja, Valsaline (Mornar), Gortanova uvala…

Sve navedeno samo potvrđuje da ulaganja u pulske plaže i kupališta predstavljaju značajne aktivnosti Grada Pule koje imaju za cilj povećanje atraktivnosti i kvalitetu boravka za sve korisnike takvih lokacija. Osvrćući se na iznose ulaganja u plaže i kupališta u posljednjih pet godina, dolazi se do iznosa koji premašuje 20 milijuna kuna. Bitno je istaknuti da će s,e sukladno potrebama i mogućnostima, aktivnosti uređenja i obogaćivanja gradskih plaža i kupališta novim sadržajima aktivno nastaviti i kroz naredna razdoblja.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.